Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tippek a rendszeres sportolásh...

Tippek a rendszeres sportoláshoz annak, aki nem szeret sportolni?

Figyelt kérdés
Sokféle sportot, mozgásformát kipróbáltam már, de nem találtam olyat, ami tetszene, szívesen csinálnám. Egyszerűen nem visz rá a lélek. Unom, fáj mindenem, kényelmetlen, leizzadok, nincsen meg utána sem az a “jajj de jól esett” vagy “de jó, megcsináltam, büszke vagyok” érzés. Egyszer-egyszer nekiállok, hogy na most elmegyek majd sétálni / biciklizni / futni vagy keresek edzős videókat a neten, de maximum egy-két alkalomig jutok el. Megunom, felidegesítem magam rajta, sajnálom a rászánt időt stb. és a végén mindig oda lyukadok ki, hogy én ilyet soha többet... A napokban is voltam biciklizni, végig az járt a fejemben, hogy csak érjek haza. Egyáltalán nem szoktam zenét hallgatni, tehát engem az abszolút nem motivál, nem dob fel stb., illetve nincsen senki, akivel tudnék közösen mozogni, hogy legalább a társaság miatt rávegyem magam. Nem tudom hogy hogyan kellene rászánni magam, hogy tényleg normálisan, rendszeresen mozogjak valamit.
2021. ápr. 2. 12:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlom a pilátest, otthon is elvégezhető, ki sem kell mozdulni, nem kell ugrabugrálni hozzá, csak egy szőnyeg kell. Csomó kezdőknek szóló videó van YouTubeon. Ajánlom hogy lassan szoktasd hozzá magad, aprábként, mondjuk heti 2 szer csinálod fél órát, ezt csinálod 3 hétig, aztán növeled.
2021. ápr. 2. 13:10
 2/18 A kérdező kommentje:
Próbáltam a pilátest is (jógát is, tai chi-t is, csikungot is), de az is max. 1-2 napig tartott. Ezeket untam talán a legjobban.
2021. ápr. 2. 13:13
 3/18 anonim ***** válasza:
én is hasonló cipőben járok. nekem az lenne segítség ha tudnék menni edzőterembe elliptikus trénerre, vagy futópadra, esetleg személyi edzőhöz... mert ha már elindultam, megcsinálom. ugyanez sima futással nem működik, mert nagyon nehezen veszem rá magam, mindenféle h.lye kifogást keresek találok hogy miért nem, ha meg elindulok, hamarabb visszafordulok simán. de ha mar edzoterembe megyek és fizetek érte, csinálom. itthon nem tudok semmit csinálni, max 1 hétig
2021. ápr. 2. 13:23
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a youtube-os dance workout-ok segítettek, tavaly karantén alatt lett nagy divat. Én is borzasztó motiválatlan voltam, semmit nem szerettem, de nekem ezek megadták a kezdő lökést, azóta már nehezebb edzéseket is csinálok napi szinten. De ha a zenehallgatás nem segít, lehet ez se fog.
2021. ápr. 2. 13:23
 5/18 anonim ***** válasza:
0%
Lövészet
2021. ápr. 2. 13:28
 6/18 anonim ***** válasza:
Tánc? Ha zenét hallgatnál futás, séta közben, akkor se lenne kellemesebb?
2021. ápr. 2. 13:54
 7/18 Metionin ***** válasza:
61%
Tükör. Tűzd ki a célt és csináld. Tekintsd az edzést munkának amit meg kell csinálni, írd be a naptáradba stb. Majd ahogy látod az eredményt, lesz motivációd.
2021. ápr. 2. 14:18
 8/18 A kérdező kommentje:

Igen, az egyetemen még én is jártam edzeni, mert akkor legalább az motivált, hogy ha felvettem a tárgyat akkor muszáj eljárni és kötelező, kaptam érte legalább kreditet is.

Nem szeretem a zenét és táncolni sem szeretek. Úgyhogy a dance workout meg a mindenféle zenés-táncos dolgok nagyon nem nekem valók.

2021. ápr. 2. 14:19
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Én kinéztem egy jó hosszú, és engem nagyon érdeklő sorozatot. És csak szobabiciklizés közben nézhettem. Tehát megvolt a motiváció. Ugyanez nekem működött könyvvel is, csak nehéz fogni :D
2021. ápr. 2. 14:46
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

és ha a sétának/biciklizésnek célja van? tehát nem "elmész sétálni", hanem elmész a boltba, de a közlekedési eszköz a két lábad vagy a bringa.

valamilyen küzdősport esetleg, ahol másokat pofán verhetsz - de legalább egy zsákot? :D :D

labdasportok csapatban vagy tenisz?

2021. ápr. 2. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!