Melyik zsiradék a legjobb fogyózni? És miért?
Attól függ, mire használod, és a mértéktől is függ.
Én főzéshez minimális kókuszzsírt vagy marhazsírt használok, salátákhoz olíva vagy tökmagolajat. Egyiket sem viszem túlzásba.
Én úgy tudom, hogy a fogyás szempontjából a zsírnak a milyensége nem számít csak a mennyisége. VISZONT ! Az egészség szempontjából már nagggyon de nagyon nem mindegy. Ez a téma már összetettebb.
Linkelek erről egy videót. Dennis egészen jól összefoglalta :)
#5
Ki beszélt vizes húsról?
#6
És szerinted csak olajból viszel be zsírt? A zsír az kell, ezt sehol nem vitattam. Az olaj nem.
Kalóriára nagyjából egyforma mindegyik. Növényi olajokat érdemes használni az ételkészítéshez, mert azokban vannak olyan esszenciális zsírsavak, amikre a szervezetnek szüksége van. Az állati eredetű zsírok amúgy is benne vannak a húsokban, tejtermékekben, tojásokban. Ezért külön még állati zsírt enni fölösleges. Az olívaolaj elsősorban omega-9 zsírsavakat tartalmaz, ami nagyon egészséges. A repce és lenmag olajban sok az omega-3 zsírsav. Gyulladáscsökkentő, segít megelőzni a szív és érrendszeri betegségeket.
Tehát érdemes több féle növényi olajat váltogatva vagy akár vegyesen használni, de minimális mennyiségben. Általában egy adag ételhez fél - 1 evőkanál olajnál többet ne használj!
"Gyulladáscsökkentő, segít megelőzni a szív és érrendszeri betegségeket."
Forrás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!