Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik zsiradék a legjobb...

Melyik zsiradék a legjobb fogyózni? És miért?

Figyelt kérdés

2021. márc. 11. 10:56
A kérdező szavazást indított:
extra szűz olivaolaj
kókusz olaj, kókuszzsír
repce olaj, napraforgó olaj
vaj, disznózsír, libazsír
íz olajok, pl szezámmag olaj, földimogyoró olaj
8 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%

Attól függ, mire használod, és a mértéktől is függ.

Én főzéshez minimális kókuszzsírt vagy marhazsírt használok, salátákhoz olíva vagy tökmagolajat. Egyiket sem viszem túlzásba.

2021. márc. 11. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Sztem is az ételtől függ, azért fura lenne egy teáskanál kacsazsír a görög saláta tetején :D sült ételekhez többnyire kókuszolajat használok, vagy állati eredetű zsírt (ritkábban), salátákhoz pedig általában olívaolajat.
2021. márc. 11. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
55%

Én úgy tudom, hogy a fogyás szempontjából a zsírnak a milyensége nem számít csak a mennyisége. VISZONT ! Az egészség szempontjából már nagggyon de nagyon nem mindegy. Ez a téma már összetettebb.


Linkelek erről egy videót. Dennis egészen jól összefoglalta :)


https://www.youtube.com/watch?v=nm9JHLgfjgI

2021. márc. 11. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
24%
Melyik a legjobb fogyáshoz? Ha egyiket sem használod. Teljesen felesleges üres kalória. Hagymát dínsztelni vizen is lehet, sütéshez sem nélkülözhetetlen. A sütőben sütsz, akkor pláne nem.
2021. márc. 11. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
69%
4: jó étvágyat a vizes húshoz.
2021. márc. 11. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
4, ez nem igaz, 0 zsír hosszú távon nem jó. már pedig én nem 2 hét alatt akarok 30 kilót ledobni, hanem csak szép lassan, ruganyosan dolgozni a célért.
2021. márc. 11. 13:33
 7/14 anonim ***** válasza:
69%

#5

Ki beszélt vizes húsról?


#6

És szerinted csak olajból viszel be zsírt? A zsír az kell, ezt sehol nem vitattam. Az olaj nem.

2021. márc. 11. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
69%
És az sem mindegy, hogy milyen zsírsavakat viszel be. Sem az omega 3-omega 6 arány. Az összes olaj nagyrészt telített zsírsavakból áll. A lényeg, hogy a napi zsírbevitel nagyrészt telítetlen zsírsavból legyen.
2021. márc. 11. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

Kalóriára nagyjából egyforma mindegyik. Növényi olajokat érdemes használni az ételkészítéshez, mert azokban vannak olyan esszenciális zsírsavak, amikre a szervezetnek szüksége van. Az állati eredetű zsírok amúgy is benne vannak a húsokban, tejtermékekben, tojásokban. Ezért külön még állati zsírt enni fölösleges. Az olívaolaj elsősorban omega-9 zsírsavakat tartalmaz, ami nagyon egészséges. A repce és lenmag olajban sok az omega-3 zsírsav. Gyulladáscsökkentő, segít megelőzni a szív és érrendszeri betegségeket.

Tehát érdemes több féle növényi olajat váltogatva vagy akár vegyesen használni, de minimális mennyiségben. Általában egy adag ételhez fél - 1 evőkanál olajnál többet ne használj!

2021. márc. 11. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
20%

"Gyulladáscsökkentő, segít megelőzni a szív és érrendszeri betegségeket."


Forrás?

2021. márc. 11. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!