Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen zsíradékot / olajt...

Milyen zsíradékot / olajt kell fogyasztani? Tényleg nem jó a kókusz zsír?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy kezdtem a hagyományos napraforgó olajal, aztán elkezdtem fogyókúrázni és rá tértem az olívára, de utanna olvastam hogy az hő hatására úgyAn olyan káros lesz, mint a napraforgó. Ez után kezdtem el használni a kókusz zsírt, megneztem, rendesen és az van rajta, hogy 100% zsír van benne. Akkot most ez sem jó? Tudom hogy vannak telített és telítetlen ek, de az elobb olvastam, hogy a kókusz se jó! Most akkor milyet használjak?
2016. jún. 10. 08:11
 1/10 anonim válasza:
A kókuszzsír a legjobb :) az indokot nem jegyeztem meg, de megbízható dietetikus mondta.
2016. jún. 10. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
És mi van a repceolajjal? (Remélem jól írtam a nevét )
2016. jún. 10. 09:47
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A növényi olajok java része telítetlen, a telítetlen zsírok tönkremennek hőkezelés hatására, +transzzsírokká alakulnak, ami nem jó...

A telített zsírok közül a kókuszzsír most a divat, de kb egy szinten van a disznó zsírral, kacsa zsírral stb stb... Ezekkel sincs semmi baj, mind jó, nem alakulnak transzzsírokká... Pusztán nem tesz jót a szervezetnek, ha ennyi zsírt viszel be feleslegesen... A legjobb az, ha minimális zsiradékkal sütsz... Én pl beruháztam teflon és kerámia edényekre, egy tükörtojáshoz pl fogok egy kiskanál kókuszzsírt, kikenem vele a lábast, aztán visszateszem a zsírt az edényébe...

Húst is ugyan így sütöm... A jó edényre nem ragad rá semmi, max épphogy ki kell kenni az alját...

Krumplit sütőben sütök... Meg mindent el lehet készíteni tocsogó zsiradék nélkül is... Csak egyszer kell megvenni a megfelelő edényeket hozzá...


Oliva, lenmag, tökmag stb olajok pedig nagyon jók, és egészségesek, de nem sütni kell velük, hanem leönteni a salátádat pl...

2016. jún. 10. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:
Akartam válaszolni de az utolsó válaszoló elmondott midnent amit akartam. Úgy van ahogy mondta, fogadd meg a tanácsát.
2016. jún. 10. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Képzeld, a napraforóolaj is jó, hidegen ütve. Sokan az omega 3 zsírsavakra koncentrálnak, mint telítetlen zsírsav. De van ezen kívül az olajsav, linolsav, linolénsav,meg sok még. A lényeg,ne melegen ütött, hanem hidegen préselt növényi zsírt /olajat használj, ha teheted.
2016. jún. 10. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Teljesen jó a kókuszzsír pont 2015 májusi kémiaérettségi esettanulmányozásában írtak róla bővebben (hogy miért is egészségesebb mint a különböző olajok, zsírok) itt a linkje: [link]
2016. jún. 10. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Az én szervetemnek tuti, hogy a sok cukor tesz rosszabbat, nem a sok zsír, de mindenki döntse el és tapasztalja ki maga.

Én kókuszzsírt használok, jobbat nem tudok, de nem is kell (persze az állati zsírok is jók lehetnek. sokat nem foglalkozom a témával vegaként, de olvasmányaim szerint rendben vannak, bár nem olyan jó a hírük, de ez nem jelent semmit). Igyekszem minél kevesebbet használni fogyáskor, ennyi.


Persze, hoy 100% zsír, mégis mi legyen a zsírban? Jó, hogy nem vizezik... Ráadásul zömmel telített, de ez nem gond, főleg, hogy közepes lánchosszúságú, nem alakul transzzsírokká, s állatólag le se rakódik, bár ez szerintem nem túl fontos, kalóriatöbbletben úgyis lerakódik valami más, deficitben pedig fogyunk.


Az olíva jó, de hőkezelve csak az arra alkalmas fajtái, erről ennyit tudok.

2016. jún. 10. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm szépen mindenkinek, akkor ezekszerint nem rosszabb az olíva és a napraforgónal? Amúgy én pl a tojás alá nem is rakok, ha daralthust pirítok az alá sem! Van annak leve ami ha megereszkedett pirul az abban is. Az a baj hogy a rántott hús ért élek halok, és nem is kell a pánikol verzió, elég ha csak sima tojásban forgatom meg, de miben.sussem meg? Ez a nagy bajom. . Azért köszönöm ! 😆😆😆
2016. jún. 10. 14:04
 9/10 anonim ***** válasza:

az a baj, hogy az olajra sütési kellékként gondolsz..

telítetlen zsírokra szüksége van a szívednek, érrendszerednek, szükség van rá a hormonháztartásodnak stb stb, az oliva olaj és társai nem sütési kellékek..

sorrendben kb

halolaj, lenmag olaj, tökmag olaj, olíva olaj, aztán minden más...


sütni meg kókuszzsír jó, de nem jó, ha a sütési zsír a fő zsírforrásod.

2016. jún. 10. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Sütőben is lehet sütni a rántott húst, de sütheted bármilyen hidegen sajtolt olajban... Vagy amiben neked szimpatikus, a lényeg, hogy a jó minőségű omega3 -ban gazdag olajokat ne rontsd el a sütéssel hanem fogyaszd rendeltetés szerűen.
2016. jún. 11. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!