Hány gramm fehérje és zsír van a zsírtalanított kókuszreszelékben?
Kókusztejet szoktam készíteni forróvizes eljárással kókuszreszelékből, aminek tápanyagtartalma: fehérje 6.8, szénhidrát 23.6, zsír 64.5.
A zsírtalanított kókuszliszt tápanyagtartalma: fehérje 19,2, szénhidrát 20.8, zsír 8.1. Ez zsírtalanított kókuszreszelékből készül. Kókusztej készítésénél elvileg zsírtalanítom a reszeléket. De a fehérjetartalom növekedés mitől van?
Ezeket sosem értettem, az a helyzet. Az még teljesen oké, hogy a fehérjetartalom nő, ha egyszer csökken a zsír, de ilyen drasztikusan? Miközben a szénhidrát alig változik? Ezek szerint egy csomó szénhidrátot is vesztenie kell közben?
Amúgy az ilyen lisztekre más számok vannak írva más-más márkáknál, ami nem könnyíti meg az ember dolgát, aki ilyet eszik és makrotápanyagot számol.
A kókusztej más dolog, ott lövésem nincs, mi történik, a zsír jelentős részét nyilván elveszti a reszelék és bizonyára sok szénhidrátot is, mivel a kókusztej igencsak édes, mi másból jönne ez? Természetesen két kókusztej is erősen különbözik egymástól...
Sokat nem segítettem, bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!