Hogyan kezdjem a diétát ?
Az elmúlt hónapokban (karácsony óta) rengeteget ettem főleg édességet. Napi 3000-4000 kcal. Ma is kb 4000kcal-t sajnos... (érdekes nem híztam)
Holnaptól elszeretnék kezdeni diktálni (egészségesen táplálkozni.. ) az első napon tartsak egy pihenőt vagyis csak vizet ínnék egesz nap és csak azt követő napon kezdeném a rendes étkezést ?
Tudnátok tanácsokat adni,ki hogyan kezdene el és hogyan tudnák kevesebbet enni ?
"az első napon tartsak egy pihenőt vagyis csak vizet ínnék egesz nap és csak azt követő napon kezdeném a rendes étkezést ?" Baromság. Önsanyargatás. Fogyáshoz nem vezet.
"hogyan tudnák kevesebbet enni ?" Sehogy. De az a jó, hogy nem is kell. Egy jó diétás étrend nem kevés kaját tartalmaz, hanem csak az energiamennyiség amit a szervezet nyer belőle lesz alacsony! Nagyon nem mindegy. Minden (valamire való) diétás étrend alapja a magas hús és zöldségfogyasztás. Hogy mennyi az a magas, az testtömegtől függ. Úgy 600-1000 gramm (nyersen mérve) hús, legalább ugyanennyi zöldség, és 100-200 gramm szénhidrátforrás (krumpli, rizs, ilyenek). Mennyiségre ez minden, csak nem kevés. Mégis ha kiszámolod az energiatartalmát, lehet hogy 2000 kcal alatt lesz. Hogy neked mennyi kell, azt így nem lehet megmondani. Számolj utána a tömeged függvényében.
Szia
Én most kezdtem és először úgy kezdtem, hogy próbáltam kevesebbet enni és egy hét után most kedek el mellé otthoni edzést csinálni. Szerintem a fikozatosság a lényeg.
Sok sikert a fogyáshoz! :)
Teljeskiörlésű kenyér, barna és fekete rizs, quinoa, bulgur. Sok zöldség és gyümölcs, hüvelyesek. Minimális lemmag és olajos magvak. Én nem eszem húst, ha te akarsz, akkor a minél kevésbé zsírosakat. A mit nem kérdésre lásd 5. komment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!