Miből áll a szálkásító diéta? Mire kell figyelni és fogyasztani? És egyebek?
Alacsony zsírtartalmú legyen az étrend, de nem kell zsírmentesnek lennie. A jó minőségű fehérjék és az összetett szénhidrátokban található rostok biztosítják, hogy ne legyél éhes. Elég folyadék (víz) fogyasztás mellett.
Sok kardio, kevesebb erősítő edzés ajánlott.
Értem és mi számít jó minőségű fehérjének? Gondolom párizsit kerüljem, de a többi sertés sem megengedett? Vagy inkább szigorúan térjek át a főtt tojásra, csirkemellre és mondjuk babra, lencsére?
Összetett szénhidrátok alatt pedig a teljes kiörlésűeket érted, na meg sok gyümölcs, zöldség?
"a low carbnak (mínél kevesebb szénhidrát) pedig az, hogy pl. ha nekiállok diót vagy mogyorót enni, akkor túl sokat eszem egyszerre"
Ezt megmagyaráznád? Ilyet még nem hallottam.
A sertésnek is vannak zsírszegényebb részei, a karaj, comb időnként belefér, ahogyan a sovány marhahús is. Ne feledkezz meg a halról (ha szereted)!
A párizsi nem a legjobb, de az még nem vészesen zsíros. Azért a sovány sonka jobb, ha már felvágott.
Sok zöldség, gyümölcs is, de az már mértékletesebben a gyümölcscukor miatt. Teljesőrlésű gabonák, alternatív gabonafélék (köles, hajdina, quinoa, amarant). Heti 1-2x durumtészta vagy kuszkusz, bulgur, és krumpli vagy édesburgonya is mehet.
Ha fogyni is szeretnél, nem árt figyelni a kalóriákra.
(1-es voltam)
"a low carbnak (mínél kevesebb szénhidrát) pedig az, hogy pl. ha nekiállok diót vagy mogyorót enni, akkor túl sokat eszem egyszerre"
Ezt megmagyaráznád? Ilyet még nem hallottam."
Szóval ha minimalizálod a szénhidrátot és próbálsz mínél több egészséges zsírosabb ételt enni, akkor fennáll az esélye, hogy nem tudod a kalóriákat betartani, mert túleszed (overeating), vagy mert mondjuk nem laksz jól hamar és eszel, eszel, amíg csak ugyanannyit eszel mint máskor, nem sikerül megtartanod a deficites étrended, ami a fogyáshoz kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!