Miket egyek, hogy fogyjak?
Ti mit esztek egy nap?
170cm körüli lány vagyok és 81-82kg kb.
Mozgás szempontjából mindennap biciklizek ugye a munkába, de ennyi nem elég természetesen.
8-as, pont ezt irtam, a túlzott bevitel okoz mindig gondot, nem az optimális.
7es
12, Lehet hogy neked egy vicc, de azoknak a diabetikus orvosoknak és étkezési tanácsadóknak nem volt az akikhez hónapokig kellett járnom.
Hidd el nem magamtól találom ki ezeket, elég jól ismerem a témát.
Hogy mennyi az optimális, mindig egyénfüggő. Ha pl valaki intenziven sportol, több az igény.
Általában 4 gramm szénhidrát/testsúlykilogrammal kell számolni a napi optimális szénhidrat bevitelt. A teljes kalóriabevitel nem érheti el a 3500 Kcal-t.
"Az inzulinrezisztens betegek számára az esetek többségében 160 grammos szénhidrátdiétát írnak elő, ami alapvetően egy egészséges és tartható beviteli mennyiség. Akinek a szervezete igényli (pl sportol), 200 gramm körül is fogyaszthat szénhidrátot naponta. Azok számára, akiknek csökkenteni kell a napi bevitelt,(pl. fogyni szeretnének) érdemes 120-140 gramm környékén fogyasztani, ez alá viszont csak indokolt esetben szabad menni, orvosi vagy más szakértői tanácsra."
11es
Sok más dietetikus és étkezési tanácsadó meg azt mondja, amit én. Akkor most melyiknek van igaza?
Forrás az idézethez? A cukorbetegség meg nem a ch miatt alakul ki, hanem a zsír miatt. Nem is azzal kell kezelni, hogy a ch-t 160-ra leviszed. Le van írva az idézetedben, hogy 120-140 g ch kell fogyókúra esetén. De hol vannak mellette az érvek? Gondolj bele. Ha a kalória keretet nem léped túl, akkor miért kellene a ch-t minimalizálni? Vagy szerinted 2000 kcal keret mellett (csak egy példa) 1800 kcalt viszel be, de annak 70 %-a ch, akkor nem fogsz fogyni?
Kalóriát sose számolgattam mert az orvos és az étkezési tanácsadó javaslata az volt hogy csak akkor számoljam a kalóriát ha hizok a beállitot szénhidrátmennyiség mellett.
Az én esetemben:
175 cm vagyok 99 kiló voltam mikor elkezdtem. 200 gr/nap szénhidrát mellett megállt a fogyásom. 160 grammnál olyan gyorsan fogytam hogy az orvosom megrémült igy 180 gramm lett nálam az ideális. Igy fogytam 2 hónap alatt 10 kilót.
Folytattam a diétát, most vagyok 75 kg.
Úgy látom te pont a kalória mennyiség felől közelited meg a fogyókúrát, én meg a ch felől.
Valószinűleg mindkettőt figyelembe kell venni, ezért mindkettőnknek igaza van valahol, vagyis mindkét módszer működik.
15ös vagyok.
"Vagy szerinted 2000 kcal keret mellett (csak egy példa) 1800 kcalt viszel be, de annak 70 %-a ch, akkor nem fogsz fogyni?"
Ezt kiderülne ha összeszámolnám mennyi kalória van azokban az ételekben amit én eszem, a 180 gramm/napos szénhdrát diéta alatt, minden nap egy hónapon át.
Mivel én fogyok, valószinűleg nem lépem túl az a ch %-ot amit emlitesz.
Nem azért fogytál, mert lecsökkentetted a ch bevitelt. Lecsökkentetted a ch bevitelt, tehát csökkent a kalória beviteled is, emiatt fogytál.
Ha kalória deficitben vagy, akkor fogysz. Ettől függetlenül nem mindegy, hogyan is sikerül lefogyni. Amíg a fehérjéből és a zsírból jóval kevesebbet tudsz hasznosítani, addig ez a szám a ch esetében a legmagasabb. Ezért kell a kalória keretet nem túllépve a ch-t megtolni és nem a másik kettőt. Ennél azért persze bonyolultabb sztori ez, de leegyszerűsítve kb ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!