Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Álljak meg a diétával?

Álljak meg a diétával?

Figyelt kérdés
168cm magas vagyok és ma reggel mereckedtem, 52,5 kg vagyok jelenleg. 6 hónappal ezelőtt kezdtem el dietazni, akkori súlyom volt 59kg. Teljesen eltorzult mások szerint az önképem amit magamról látok. Én még mindig látok magamon felesleget pl a fenekem alatti résznél, a combomon es a karomon. Bűntudat nélkül már nem tudok enni. Napi 1400 kcal mennyisegnel többet nem eszek mert különben gyomorideg kap el. Egy bevásárlás nekem hatalmas tortúra mert minden terméknek megnezem a kcal értékét és hogy van e bennük cukor, liszt. Nagy baj van velem? Vagy más is diéta közben, után ilyen lett? 30N
2021. febr. 17. 07:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Sportolsz valamit?
2021. febr. 17. 08:30
 2/5 A kérdező kommentje:
csak itthon elliptikussal
2021. febr. 17. 09:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, állj le. A gyomorideg és az evés miatti bűntudat nem normális, főleg, hogy már sikeresen lefogytál, talán túlságosan is.
2021. febr. 17. 09:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Még annyi, hogy én a diéta kezdetén szenvedtem a bevásárlással, és hogy mit egyek, mit ne. Ahogy kialakult az étrendem és megszokottá vált, a bevásárlásban is rutinos lettem. Bemegyek a boltba, bedobálom a kosárba a megszokott élelmiszereket, és ennyi. Bűntudatom sosem volt, max. néha utólag kicsit megbántam, hogy megettem valamit, amit nem kellett volna, de ez az ételérzékenységemmel és az emésztési problémáimmal kapcsolatos, nem azzal, hogy félek a visszahízástól (5 éve tartom a súlyomat különösebb erőlködés nélkül). Az étrendemmel kapcsolatban lazább lettem, most már jópár olyan ételt eszek, amit az elején teljesen kiiktattam. Az az alapelvem, hogy a hétköznapokban igyekszem minél egészségesebben táplálkozni, de néhanapján belefér valami egészségtelenebb is.

2021. febr. 17. 09:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne állj le, csak lazíts rajta. Elérted már azt a súlyt ami ideális, de lehet hogy már alá is mentél inkább, hiszen azt írtad 52,5 kiló vagy, közel 170 centis magassághoz. Kimondottan vékony nő lehetsz. Valóban lehet testképzavarod, mert ez létezik, az eliptikus tréner az egyik legrosszabb hatásfokú eszköz, ami létezik. Ha nem vagy elégedett az alakoddal, súlyzós, vagy sajáttestsúlyos gyakorlatokat végezz, amik megterhelik az izomzatodat rendesen. Az alakod az izomzatodtól függ. Ha ilyen vékonyan még mindig látsz magadon hájat, akkor te skinnyfat vagy, vékony, hájas, minimális izomzattal. Ugye a zsír könnyebb fajsúlyú mint az izom.
2021. febr. 17. 09:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!