Anorexiásként mennyi volt a legalacsonyabb súlyotok és hány centihez?
Mondjuk, aki 10-es BMI-ig élve eljut, az nagyon kemény. Egyrészt ki az, aki hagyja hogy odáig sorvadjon.. 13-as BMI alatt életveszélynek számít és lazán elvehetik a cselekvőképességed, ha nem egyezel bele a terápiába (van ismerősöm, akivel megtették, engem meg csak fenyegettek vele, hogy jobban teszem, ha önkéntesen maradok, mert ilyen alacsony BMI-vel nem fognak kiengedni) Aki pedig mégis eljut odáig (ilyen ismerősöm is van..) már állnak le a szervei, barátnőmnek a szíve is megállt,úgy hozták vissza. De már magasabb BMI-n is áll meg az AN-esek szíve és halnak bele az éhezésbe.
Mindenki komolyan kell venni, akinek ilyen jellegű gondja van, súlytól függetlenül. Nem csak azt, akit már a halál torkából húznak vissza
21. jókat mond sajnos. 13-14 BMI-nél közölték velem is, hogy ez már nem játék és nem a ,,szépségről és vékonyságról" szól.
Igazából, BMI 16 alatt hivatalosan is kórosan sovány a páciens, BMI 15 alatt pedig fokozottan, életveszélyes állapotban van.
BMI 10 alatt pedig túlélni már csoda.
Hivatalosan 17,5 BMI alatt számít az ember anorexiásnak, ha a másik 3 kritériumnak is megfelel (testképzavar, rettegés a hízástól, nőknél a menzesz elmaradása). Nekem minden stimmelt, és 15 körül volt a legkisebb BMI, azért nem tudtam mire vélni a lepontozást.
#21 komolyan elvehetik felnőtt embertől emiatt a cselekvőképességét, és kényszeríthetik kezelésre? Mi köze hozzá bárkinek is? Nem azt csinál mindenki saját felelősségre, amit akar? Ha kórosan sovány, azzal nem árt másoknak. Ennyire meg kell küzdeni minden egyes adózó polgárért, vagy mi?
Amit leírtam, az nem az én véleményem, hanem a hivatalos kritériumok, amik alapján az orvos felállítja a diagnózist.
Tudom, hogy van aki még nem érte el azt a súlyt, sokszor lelkileg még rosszabb is. Attól még ez a hivatalos, nem én találtam ki. Lehetsz atípusos anorexiás vagy evészavaros hivatalosan, ha a BMI-d MÉG nem mutatja.
23-mas : Igazából ez egy mentális betegség, hisz nincs olyan ép eszű ember , aki ezt tenné a önmagával, aki a halálba sorvasztaná magát, mert fél az evéstől és a hízástól. Ahogy az öngyilkost is megvédik magától, úgy egy életveszélyes állapotban lévő anorexiást is megmentenek önmagától,és ha ezt csak így tudják megtenni, akkor így fogják. Zárt osztályon is kezelnek nem egy anorexiást.
Én egyébként ezzel teljesen egyet értek. Az éhező agy nem tud ésszerűen gondolkodni. És vannak kutatások, amelyek bizonyítják azt is, hogy pusztán a hosszú ideig tartó éhezés is vezethet ÖNMAGÁBAN evészavaros viselkedéshez. Ez nagyon érdekes. Voltam olyan kórházban, ahol az érdemi terápiát 15 alatti BMI-vel el sem kezdték. Ahhoz először fel kellett tornázni magad arra a szintre és pont ezért.
Én 162/30 kg voltam. És az anorexia előtti sulyom 43 kiló volt, aktívan sportoltam, ezért tudtam valószínűleg ennyire lemenni, mert genetikusan is vékony vagyok.
De jóformán az izmaim fogytam le, csont és bőr voltam, az iskolában nem tudtam ülni a fa széken, mert fajt a fenekem. Tesi órákat skippeltem, mert féltem átöltözni. Nagyon rossz volt, mostmár utólag visszagondolva nagy hülyeséget csináltam. És nagyon nem érte meg, a “menő” lánybol az osztályban egy sarokba gubbasztó depressziós lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!