Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ajánlanátok olcsóbb IR-es...

Ajánlanátok olcsóbb IR-es recepteket, ételeket? Helyesek ezek az információk?

Figyelt kérdés

Eddig ezeket az információkat kaptam az étkezéssel kapcsolatban: az ajánlott 160 g diéta, napi 5x étkezés, reggel mindenképpen de egyébként is kerülendő a tejtermék (max. kókusz) és a gyümölcs (ebből is inkább alma, bogyós, citrusok), lassú felszívódású és egészséges szénhidrátot kell enni, kerülendő a cukor... Ez helyes? Ezen kívül még mire érdemes odafigyelni?

Valamint a másik kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani olcsóbb ételeket, recepteket. Körülnéztem boltokban és azt látom, hogy pl. a teljes kiőrlésű dolgok jóval drágábbak, a zöldség, hús, gyümölcs sem egy nagyon olcsó dolog. Én eddig nem főztem magamnak, de most már muszáj lesz csak egyetemistaként azért nincsen túl sok pénzem erre. Valamint a reggeli és vacsora ötleteket is adhattok, mert a tojás, szendvics, saláta jut eszembe egyedül (a zabot nem szeretem).

2021. febr. 8. 11:58
 1/3 anonim ***** válasza:
96%
Az IR diéta valójában a low carb-nak egy változata. Nincs kőbe vésbe, hogy kinek mennyi a napi szénhidrátigénye, lehet a 160 neked sok lesz, és még lejjebb kell menni, de lehet hogy pont jó. Ami az ilyen jellegű diéták lényege, hogy alacsony szénhidrát, magasabb zsír hogy ne éhezz, és tartható legyen hosszú távon is. És mérsékelt fehérje, napi intenzitástól függően 0,6-tól egészen 2 gr/testsúly lehet. Egyáltalán nincs szénhidrát a húsokban, ill. csak minimális. A belsőségek is jók lehetnek, nagyon jó a fehérje-zsír arányuk, és nem annyira magas az áruk. Zöldségekből az alacsony szénhidrát tartalmúakat válaszd: paprikák, paradicsom, uborka, zacskós serpenyős mixek. A gyümölcsökben elég magas a ch arány, ezért azokból inkább bogyós gyümölcsök, áfonya málna a jó.
2021. febr. 8. 12:13
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a napi többszöri étkezés se mindenkinek válik be, van akinek bőven elég a 3 is. Ezt megint neked kell kitapasztalni, te ismered magad a legjobban.
2021. febr. 8. 12:24
 3/3 anonim ***** válasza:
IR-ra ajánlják az időszakos böjtöt.
2021. febr. 9. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!