Hogyan álljak neki az életmódváltáshoz/fogyókúrához?
Január 1.-e óta elhatároztam, hogy lefogyok. Jelenleg 81,7kg vagyok és 171cm. A célsúlyom 65kg
Azonban vannak bökkenők:
1. A családom és a körülöttem lévő emberek le akarnak beszélni róla, ráadásul direkt még édességgel és hasonló hizlaló ételekkel szeretnének etetni. Nem tudom hogy értessem meg mindenkivel, hogy le szeretnék fogyni, mert nem érzem jól magam a bőrömben. Az sem segít, hogy itthon nincs olyan étel, ami ne lenne tele zsírral vagy cukorral.
2. A súlyom most stagnál, de nem értem miért. Eddig nagyon szépen lement 2kg, de már egy hete meg sem moccan a szám. Lehetséges, hogy a fent említett ok lehet a baj?
3. Mióta elkezdtem az életmódváltást és odafigyelek a folyadék-és ételmennyiségre, nagyon sokszor fáj a fejem. Nem voltam eddig fejfájós, úgyhogy nem tudom pontosan, hogy miért van ez.
Nagyon szépen köszönök minden tanácsot!
U.I: 16/L
A kalória mennyiség megfelelő, viszont eléggé változtatnod kellene az étrendeden..
Reggelire kakaós csigát ettél, ami kb 380-400kcal volt. 1db kakaóscsiga szinte egyentalán nem laktató, főleg nem hosszabb távon. Ehelyett reggelire ehetnél például egy tál zabkását, ami egészséges, és nagyon laktató, jó pár órára eltelsz vele. Rengeteg féle képpen lehet ízesíteni. Nekem egy adag 180-240kcal körül szokott lenni, de az utolsó pár kanállal már alig bírom mindig megenni, annyira jól lakok vele. Utána jó pár óráig nem vagyok éhes, és edzeni is sok erőm van tőle.
Ebédre rakott krumpli volt..hát sajnos ez sem a legmegfelelőbb ebéd a fogyáshoz. Ebédre pl ehetnél csirkemellet főtt/párolt zöldségekkel, esetleg egy kis barnarizzsel vagy bulgurral.
Vacsora: 2 szendvics. Ha csirkemellsonkával és teljes kiörlésű kenyérrel/kiflivel/zsemlével volt, akkor még úgy oké. De esetleg a kenyeret/kiflit/zsemlét lecserélhetnéd abonettre, vagy pufirizsre. A szendvics mellé egyél sok zöldséget, uborkát, paradicsomot, paprikát pl.
Szia. Nekem az a véleményem, hogy nem baj hogyha le akarsz fogyni. De a tanácsom az, hogy ne vond meg magadtól az ételt, mert az nem egészséges. Sportolj sokat, az sem baj, hogyha egy nap csak 20 percet futsz.A lényeg, hogy kezd el és akkor egy idő után beérik az a sok munka és idő.
Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!