A természetesen bevitt cukrok miatt kell aggódni?
Ahogy az első is írja nincs kőbevésett szabály. A természetesen (nem hozzáadott, kötetlen formában) jelenlévő cukrok nem egészségtelenek, bár általában gyorsabban felszívódnak mint a komplex szénhidrátok (pl. zabpehely).
Ahhoz hogy tényleg kiegyensúlyozottan táplálkozzál és ne feledkezz meg pl. az egészséges zsírokról érdemes azért fejben tartani a cukor / szénhidrát mennyiséget amit megeszel egy nap. Másrészt a zsír hosszan laktat, nem emeli meg a vércukrodat és nem lesz belőle hipp-hopp zsiradék ha nem égeted el rövidesen elfogyasztás után.
Ha nem vagy biztos abban mit csinálsz, érdemes napi 200g szénhidrátnál nem többet enni. Ennek is legalább a fele ne cukor hanem komplex szénhidrát legyen (pl. kenyér, rizsa, krumpli stb.)
Próbálok úgy enni, hogy maximum 27g zsír, max 165g szénhidrát, és min 75g fehérje, a kalória meg 1100-1200.
Viszont azt néztem, hogy hogyha megeszek mondjuk egy datolyaszilvát, és egy narancsot egy nap, akkor a nap végén lehet, hogy a kalória stimmel, de a cukor az vagy 50g... Ez belefér?
2-es vagyok. Nem tudtam hogy ennyire alacsony kalóriás étrenden vagy. Így kicsit sok a 200g szénhidrát amit írtam, de amit te írtál (50g cukor, max 165g szénhidrát) teljesen rendben van.
Nincs "tökéletes" diéta, menet közben lehet kicsit játszani a számokkal, de alapvetően egyáltaqlán nem sok a napi 50g cukor, feltéve hogy természetes forrásokból van bevíve.
Nem tudom milyen magas vagy illetve mennyit sportolsz, de ha emelnéd a kalóriát egy 10-20%-kal még akkor is szép tempóval fogynál valószínűleg.
170/79
A vírus előtt heti 3-4szer jártam el edzeni, de jelenleg nem nagyon tudok semmit sem csinálni... Kimegyek kb heti egy-kétszer futni, vagy egy-egy órát sétálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!