Miért törnek rám időnként ekkora falásrohamok, ha egyébként rendben van a diétám?
Soha ne menj boltba éhesen, és vigyél egy listát, miket kell venned, így nem fogsz éhségedben összevásárolni "mindenfélét".
Tarts otthon egészséges nasikat (pl. gyümölcsök, étcsoki, tökmag, mandula), alapanyagokat (pl. túró), amikből tudsz készíteni valami finomságot, ami belefér a diétádba (és nem eteti magát annyira, hogy nem tudod abbahagyni), így ha otthon rádtör a nasizhatnék, van mihez nyúlni. Kerüld a bolti péksütiket és az agyoncukrozott édességeket, mint a tejcsokik és édes masszával töltött étcsokik, főleg ne vegyél táblás csokit.
Nekem ezek segítettek átlendülni a kezdeti nehézségeken. Meg még az, hogy ilyen esetben ittam egy nagy bögre finom gyógyteát (1 tk mézzel vagy üresen), vagy egy kávét.
Ha az a gond, hogy nagyon éhes lettél (esetleg leesett a vércukrod), először mindig egyél rendes, sós ételt - édes dolgot max. desszertnek. Ha szükséges, emeld a fehérje- és rostbeviteledet (az olajos magvakban is sok rost van), így ritkábban fogsz megéhezni, és az éhségérzet se lesz annyira gyötrő.
Lehet, hogy neked túl kevés ennyi zsír. Esetleg emelj rajta kicsit a szénhidráttal szemben. Inkább, mint hogy csokiból vidd be menetrendszerűen azt, ami hiányzik a szervezetednek.
Ha nehezedre esik lemondani a tejcsokiról és péksütikről, tarts csalónapot, mondjuk 2-4 hetente 1x. De ilyenkor se egyél meg 3 tábla Milkát, legyen inkább csak 1, utána igyál meg egy pohár vizet.
Véletlenül nincs köze a ciklusodhoz a falási rohamoknak? Mert nekem például a menstruáció előtt MINDIG van, meg a peteérés előtt.
Különben próbáld meg kombinálni a nasit valami lassú felszívódású ch-val, pl csokis zabpehely. Vagy nekem bevált a csokis banánfagyi (fagyasztott banánt turmixoltam magtejjel, és a végén belekevertem csokireszeléket) A fagyi nagyon jól eltelít, és boldogságot hoz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!