Miért törnek rám időnként ekkora falásrohamok, ha egyébként rendben van a diétám?
Magyarul nemrég kezdted el az új életmódot? Az agyadnak akár 6 hónap is kellhet mire hozzászokik az alacsonyabb szénhidrát-bevitelhez. Persze ehhez az kell hogy ne csaljál az evéssel heti 1-2 alkalommal se.
A cukor olyan mint a drog. Ha egyik napról a másikra elkezdesz kevesebbet enni, akkor sóvárogni fogsz utána. Hozzászokás után viszont a kevésbé cukros kaják is nagyon édesnek fognak tűnni, pl ha édességre vágysz elég lesz majd egy gyümölcs is. A túlzott cukor bevitelről szép fokozatosan lehet csak leszokni. Cigit sem egyik napról a másikra szokás letenni. Elég ha hétről hétre szép lassan csökkented a szénhidrát (főképp a cukor) bevitelt.
Nem, már lassan egy éve lesz, hogy kezdtem.... :/ És nem megy. Egyszerűen nem tudok mértéket tartani. Sokszor van, hogy ha megeszek egy nap egy kicsi édességet, hirtelen sokat kívánok még.
Pedig sokszor olyan jó érzés, hogy azért főleg egészséges ételeket eszem, sokkal fitten lettem, olyan értelemben, hogy jó lett az állóképességem pl. Tavaly ilyenkor pl.egyetlenegy darab szabályos fekvőtámaszt sem tudtam megcsinálni, hogy csak egyetlen példát mondjak. Most meg megy már 15 is szépen szabályosan. Es vannak még ilyen példák, ezek jó érzéssel töltenek el, de egy-egy ilyen zabálós nap annyira el tudja venni a kedvemet és az önbizalmamat.
A króm tablettát lehet, hogy kiprobalom, bármit szívesen kipróbálok, amit még nem próbáltam es segíthet.
Nekem soknak tűnik az 1800-2000 kalória még edzés mellett is. Én 170/52 vagyok és súlytartásban eszem 1600-at, fogyáshoz le kell mennem 1300-1400-ra mindennapos edzés mellett. A ch is sok, abból elég lenne 160 g körül.
A króm tabletta tényleg sokat tud segíteni, érdemes megpróbálni. Emellett én rengeteget iszom, főleg teát üresen, ha teljesen tele van a gyomrom folyadékkal, akkor nem bírok semmit enni csak a főétkezésekkor.
Amúgy lehet édességet enni a diéta mellett is, csak nem mindegy, hogy mit. Én pl. túrót szoktam egy kis édesítővel vagy fahéjjal, natúr joghurtot keksszel vagy fehérjeszeletet edzés után.
Akik a krómtablettát ajanlották: melyik márkát érdemes megvennem? Pl.Jutavit, Béres, Natur Tanya, ilyeneket találtam most hirtelen. Vagy mindegyik jó? Utána is olvastam kicsit, nagyon jól hangzik amiket olvastam róla, holnap szeretnék is venni.
Folyadékot én is rengeteget iszom, naponta kb.1 liter üres teát és 2-3 liter vizet. A kalória szerintem nem sok, sporttal elégetek egy nap 4-500 kalóriát, ennyire szükségem van, nem hízok tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!