Már nem emeli igazán a pulzusom az itthoni edzés, mozgásformát kellene váltanom?
Figyelt kérdés
1 hónapja edzek itthon a diéta mellett (IR-es vagyok). Eleinte bármit csináltam, 120-130-ra felment a pulzusom. Most mikor reggel edzettem, 93 fölé nem is ment... Ugyanazt csináltam mint eddig (vannak kedvenc gyakorlataim, súlyzós és saját testsúlyzós edzés + lépcsőzőgép). Lehetséges, hogy már nem olyan hatékony, mint az elején, már nem okoz nehézséget sem igazából, ez fejlődés talán. Hozzáértő mit tudna tanácsolni?2021. jan. 25. 11:38
1/5 anonim válasza:
Magasabb intenzitás, több ismétlés vagy nagyobb súly. A lépcsőző gépnek vannak fokozatai, súlyzóra kicsivel több súly, saját testsúlyosnál meg változtatni a formán úgy, hogy megterhelőbb legyen. Kevesebb pihenés gyakorlatok között, vagy extra gyakorlatok beiktatása, amik megküldik a pulzust.
2/5 anonim válasza:
Szia
Én igaz nem vagyok olyan nagy hozzáértő, de régóta diétázok+sportolok szóval tapasztalatom van.
Nem az edzéssel van a baj,hanem te fejlőttél,edzettebb lettél és ezért megy könnyebben mint korábban. Ez jó hír, van eredménye hogy csinálod, most nehezítened kell rajta,pl tovább edzel,vagy nehezebb súlyokkal,lépcsőzőgépet nehezzebbre állítva stb
4/5 A kérdező kommentje:
Áhá, értem, köszönöm a segítséget mindenkinek!! :)
2021. jan. 25. 15:05
5/5 Mr.Q77 válasza:
Folyamatos progresszió kell -ahogy már előttem leírták- ahhoz hogy fenntartsd a megfelelő terhelést a szervezetednek. A tested mindig próbál adoptálódni, ha ugyanazt csinálod ugyanakkora terheléssel/intenzitással/súllyal akkor egy idő után már semmit nem vált ki a szervezetedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!