Napi 15-20 perc edzés itthon. Lehet vele fogyni?
Az lenne a kérdésem, hogy youtubeon találtam egy nagyon jó edzős videót, ami 15 percig tart és ugyan ezen a csatornán van egy 6 perces is. 4 napja csinálom minden nap mind kettőt egymás után így 21 perc ugye. Fogyni szeretnék. Szerintetek elég ez a 20 perc naponta?
A videó egyébként úgy van fent, hogy zsírégető és az egész testet átmozgatja tehát gonolom biztosan hatásos csak olvastam pár helyen, hogy 20 perc edzés az kevés. De, ha így van akkor miért készítenek ennyi ideig tartó edzős videókat?
Az edzős videók nem az izgalomról szólnak. Egyébként nem mindegy, milyen edzésről beszélünk.
Más egy HIIT, más a kardió, más az aerob, más az izomépítő/erősítő, más egy koreográfiás táncos. A HIIT elég speckó, sokan vitatják, hogy pontosan mire és hogyan jó, nekem is megvan a magam álláspontom, de inkább elengedem. A kardió mindig jó, akármennyi idő is, de nem fog zsírt égetni, mert túl magas a pulzusszám, és anaerob mozgásforma, tehát inkább eszi az izmokat, nincs idő zsírbontásra. Ellenben egészségmegőrzésre nagyon jó. Aerobból a 20-30 perc kevés. Az alapvetően minimum egy óra, ha szeretnéd, hogy értelme legyen. Kiválóan szálkásít, nem eszi az izmot, de nagyon figyelni kell a pulzusra, és bazi unalmas. Az erősítésnél inkább maximum idő van, ugyanis egy órán felül kontraproduktív lesz, ha valóban teljes erőbedobással csinálod. Teljes testre edzeni a legokosabb eleinte, viszont egy idő után nem lesz elég intenzív, hogy izmosodni tudj tőle, olyankor szokták különszedni, és inkább több szettben nekifutni, ami ha 1 sorozat 10-15 perc, az pont ideális. Előtte bemelegítés, utána nyújtás. Zsírt ez sem éget, viszont formál. A koreós dolgok inkább testtudatot, mozgás kultúrát fejlesztenek, de vannak, amik ideálisak izgalmasabb aerobnak. Gerinc tréning meg pl a mély törzsizmokat edzi, amiktől szép lesz a tartásod, nem fog fájni a hátad, derekad, de ettől sem leszel karcsú.
Egyébként én azt javaslom, hogy keress aerob edzést, és erősítőt. Az erősítőt pedig első hét után próbáld meg kétszer egymás után megcsinálni. Ha az is megvan, akkor háromszor. Ha ez megvan, akkor szedd szét, legyen láb/fenék tájékra egy videó, felsőtestre/karra/hátra egy, és core izmokra fókuszáló, átmozgatóbb, picit összetettebb. Ezt a 4-et egymás utáni napokon csinálva teljesen jó edzéstervet kapsz, ha már könnyű, és az erősítésekkel elérted az egy órát, akkor keresel nehezebbet.
Makrókat nézed?
Van akinél nem elég csak deficitben lenni. Illetve, esetleg, próbáld kicsit lejjebb vinni a keretet. Én 1500 kalóriával fogytam 10 kilót, de sokszor előfordult, hogy nem ettem annyit, csak 1300-1400 körül.
12# vagyok.
Illetve természetesen a kalóriaszámolásról beszélek, pont a lényeget nem irtam bele a válaszomba :'D
Csak mozgással nem tudsz fogyni, ha az étrendeden nem változtatsz.
14#
Mivel a kérdés ki lett emelve, egyáltalán nem biztos, hogy nem olvassa.
Mindenesetre nem én vagyok az, aki nem válaszolt a kérdésre.
17. Ezt a részét: "Makrókat nézed?
Van akinél nem elég csak deficitben lenni."
Tényleg elég "csak deficitben" lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!