Jó így? Lehet ezzel fogyni?
Étrend:
-reggeli: tojás zöldségekkel és 1 szelet rozs kenyér kb 40 gramm vagy rozs kenyér melegszendvicsként
-ebéd: leves (tészta nélküli húsleves zöldségekkel, vagy valami zöldség leves) és hús (javarészt csirkemell vagy soványabb sertés) bulgurral vagy barnarizzsel, zöldségekkel, vagy főzelék önmagával sűrítve, esetleg rakott karfiol vagy brokkoli
-uzsonna: gyümölcs (kiwi, alma, körte)
-vacsora: körözött, zöldség, rozskenyér, vagy cottage cheese
Sokallom a kenyeret, de a tojást a cottage cheeset nem tudnám megenni magában. Vagy vegyek abonettet inkább?
Mozgás:
-heti 2-3 alkalommal 40 perc trambulin torna és pilates.
162 cm vagyok és 90 kg 😖, 30-as nő.
Szia!
Szerintem kezdésnek remek. Mivel viszonylag nagy súlyról indulsz, ha ezt kényelmesen tudod tartani, akkor eredményes lesz. Sőt ennél picit még több is, lehet eredményes. Délelőtt is nyugodtan ehetsz egy gyümölcsöt. A lényeg a minőség és a mérték. Nem kell sokat enni, de az éhezés és túl drasztikus vonal sem fenntartható és pláne nem egészséges. Ráadásul ennyi idősen (ez nem kritika én is pont 30 vagyok) azt hiszem látjuk azt, hogy a fogyókúrák nem vezetnek eredményre, hanem életmódot kell váltani. A szervezetünk drasztikus ingáztatásához, már túl "öregek" vagyunk, ahhoz, hogy továbbra is egészségtelenül éljünk meg még túl "fiatalok". :) Szóval olyan étrendet kell kialakítai ami hosszú távon is tartható (nem éhezel és nem utálod). Kezdetben már az egészségtelen ételek egészségesebbre váltása is segít, nem olajban sült krumpli hanem zöldség a köret, nem fehér kenyér, hanem teljes kiőrlésű, nem telecukrozni a kávét, nem üdítőt hanem vizet inni, aztán emelni kell szépen a sport mennyiségét, ha eddig nulla volt pl háromra egy héten (nem kell egyből minden nap vért izzadni), aztán mikor ígyis lement már pár lehet picit megint visszafogni az étekzésen is csökkentsük a mennyiséget, nem kell minden étkezésnél pukkadásig enni magad (leves, főétel desszert ebédre..stb), és legyen egyre hangsúlyosabb a tányéron a zöldség, és kevesebb a túl zsíros, túl olajos történet. A sok mesterséges cukrot pedig engedjük el a hétköznapi étkezésből. Mire eddig eljut az ember már magától is tökéletesen érezni fogja mi esik jól a szevrezetének, mennyi mozgás, milyen és mennyi étel.. Simán menni fog. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!