Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Normális ez a nővéremnél?

Normális ez a nővéremnél?

Figyelt kérdés

A nővérem 20 éves, és 173cm, nyáron kezdett fogyókúrázni, mert 85kg volt. Rendesen kezdte, kevesebbet evett, edzett kb októberre lement neki 80-ra, viszont ott megállt, így elkezdtett koplalni.. számolja a kalóriákat is (napi 700körül eszik) pl: reggeli egy szelet pizza, ebéd: energiaital, vagy egy muzliszelet, vacsi: egy szalámis kenyér vagy joghurt, illetve most is edz mellette (a súlya most nem tudom hogy áll)

Nagyon egészségtelennek ítélem meg, de bármikor ha próbálok vele beszélni, megharagszik. Nagyon ingerlékeny mostanában, folyton rosszkedvű, nem tudom mit tehetnék... Apukámnak szóltam (nála lakunk) de szerinte nincs ezzel semmi baj..

Csak szerintem nek oké?

2020. dec. 29. 00:31
 1/7 anonim ***** válasza:
21%
Nem ok, de hagyd békén. Előbb utóbb jelez a szervezete. Hadd csinálja.
2020. dec. 29. 00:53
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Én a szülőkkel beszélnék. Ki fogja nyírni magát, ha így folytatja. Nem ártana helyretenni az agyacskáját.
2020. dec. 29. 01:03
 3/7 anonim ***** válasza:
81%
Már jelzett a szervezete. Az ingerlékenység, rossz kedv... inkább most cselekedj, mielőtt komolyabb kárt okoz magában, amit már nem lesz egyszerű visszafordítani. Sajnos nem tudom, hogy milyen a családi helyzeted, de meg kell győznöd apádat, hogy a nővéred nem egészséges. Az alultápláltságnak könnyen lehetnek a jelei a depresszió, a könnyen jövő harag és az ingerlékenység. A 700 kalória fenntarthatatlan, főleg úgy, hogy a makrok, mikrok össze-vissza vannak jelen az étrendben. Most kell cselekedni, mielőtt valami sokkal komolyabba fordul át. Ne várjátok meg azt, hogy valami drasztikus dolog történjen, hogy megijessze a nővéred, vagy az apád.
2020. dec. 29. 02:12
 4/7 anonim ***** válasza:
23%
Nem oké, de felnőtt ember. Ha így dönt, nem csinálhatsz semmit.
2020. dec. 29. 10:16
 5/7 anonim ***** válasza:
82%
Az a baj, hogy nem tudsz vele mit csinálni. El kéne mondanod a nővérednek hogy nem csak a mérleg számít. Az hogy koplal, azzal nem fog jót tenni magának. Tudom hogy nem hiszi el, mert még jól van és mennek le a kilók, ( ami igazából víz) de vissza fogja hízni. Inkább lassan de biztosan.
2020. dec. 29. 11:15
 6/7 anonim ***** válasza:
88%

A nővéred anorexiás, és amíg nem látja be, mekkora marhaságot csinál, ti a fejetek tetejére is állhattok, nem fogja abbahagyni, mert ő "kövér".

Másik opció elkezd miattatok "enni"- értsd: kidobja, kiköpi a kaját, esetleg átmegy az egész bulimiába.

Majd amikor már nem lesz menzesze meg alig áll a lábán, lehet beszélni a kórházi kezelésről - hogyha addig sem tér észhez.

Kemény dolog, de ezzel a démonnal neki kell megküzdenie és bizony marha nehéz lesz, visszaesésekkel.

Nekem 5 évemet vette el az egész anorexia, a végén már 39 kilós sem voltam, nulla menzesz, fáradtság és ájulás-érzet non-stop. Nagykorúként nem kényszeríthettek kórházba, aztán egyszercsak rájöttem, hogy ronda vagyok, csontsovány hulla,és hízni akarok.

Elkezdtem enni (eleinte kímélő ételeket, nem rögtön rántott húst) és eszek is, most már simán pörköltet, szalonnát, főzeléket, kolbászt, sült bármit... mégsem hízok 54 kg fölé. De ehhez kellett egy "kattanás".

2020. dec. 29. 12:43
 7/7 anonim ***** válasza:
42%

Mondjuk ezt sosem ertem akik koplalnak miert 700 kc-t esznek abbol is ilyeneket hogy pizza energiaital..

Helyette ehetne 1300-1400 kc-t normalis kajakbol. Enis dietazom de nem eszek ilyen szennyeket.. Pont errol kene szolnia.

Szerintem sürgősen szolj a szuleidnek és magyarazd el a noverednek hogy egeszsges dolgokbol nyugodtan ehetne tobbet. Egy pizzaban levo szenhidrat nem ugyanaz mint egy tk-s kenyerben, vagy krumpliban. Mellette edz, siman lemehet neki 10+ kilo is meg ha ennyire le akar fogyni.

2020. dec. 29. 13:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!