Hogyan tudnék lefogyni?
Reggelire valami laktató, hogy napközben ne nagyon legyél éhes, ebédre zöldség/bulgur/levesek (nagyon sok egészséges recept van fent az interneten) vacsira pedig 5-7 körül valami apróság, hogy éjszaka ne legyél éhes. ÉN LEGALABBIS EZT KÖVETEM ÉS 6KG-OT FOGYTAM 3 HÓNAP ALATT, NEM ÁLLÍTOM, HOGY NEKED IS HATÁSOS.
Az édességek ellen nekem jó az édes reggeli (zabkása, joghurt gyümölccsel, gyümölcs, műzli szelet...) És ha napközben kívánok valamit akkor vagy gyümölcs vagy ha nem vagyok éhes csak kívánom akkor kimegyek sportolni.
Hali!
Első és legfontosabb, hogy minden fejben dől el. Nem szabad feladni, főleg a közepénél. Miért a közepénél? Azért mert eleinte fogyni fogsz, viszont egy idő után meg fog állni a fogyás és más szokásokat kell keresni, de ez még messze van. Na de a lényeg.
Fogyás:
1. szabály TILOS a koplalás.
2. A fehérje az úr
3. A szénhidrátok nem ellenségek
Ami a legfontosabb, hogy ki kell számolnod mennyi a kalóriabeviteled és ezt kell minimálisan csökkenteni. Ez is sok mindentől függ, de kb. nálad 1700kcal lehet, amit 1500-ra csökkentünk. Ezt le kell bontani fehérjékre, szénhidrátokra és zsírokra. Ami nekem anno bevált.
Fehérje: 2g*testsúly kilogramm
Szénhidrát: 1,5g* testsúly kilogramm
Zsír: 0,5g*testsúly kilogramm
Ezeket makróknak hívják, ezek befolyásolják a fogyást, hízást, stagnálást.
Egy nap étkezz 5x.
Reggeli:
Legjobb a lassan felszívódó szénhidrát. Amit ajánlani tudok az a zabkása. Azért, mert a szervezet több energiát igényel a lebontásához, ez pedig a fogyáshoz járul hozzá. De variálhatsz bármilyen teljes kiőrlésű kenyérrel
vagy bármivel.
Tízórai: én fehérjeport szoktam inni
Ebéd: csirkemell, hal, brokkoli, kevés rizs, marha.
Uzsonna: én olajos halat szoktam enni, de leöntöm az olajat róla
Vacsora: tojás, csirkemell sonka, stb.
Rengeteg étel van, ami fehérjében gazdag, ennek utána tudsz nézni a neten.
Amit ajánlani tudok, az a kalóriabázis alkalmazás. Tökéletes ahhoz, hogy elérd a célod, mert itt minden meg van ami neked kell. (Hmm még kis ingyen reklámot is csináltam nekik :D
Sok sikert a diétához és kitartást, mert az jobban fog kelleni, mint bármi más. Az elején nehéz lesz (első 1-1,5 hónap) de utána menni fog, mint az ágyba pisilés ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!