Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tényleg kövér vagyok még vagy...

Tényleg kövér vagyok még vagy csak én látom magam annak?

Figyelt kérdés
Régen, még tini koromban durván elhízott voltam, azóta viszont gyakorlatilag lefogytam több mint a súlyom felét (88 kg-s voltam 14 évesen, majd sajnos átestem a ló túloldalára a fogyókúrával, anorexiás lettem, és 42 kg volt a legalacsonyabb súlyom, 22 évesen). Az egy szörnyű időszak volt, de sikerült kikeverednem a betegségből, lelkileg is úgy-ahogy rendbe jöttem, most már egészségesen táplálkozom, időszakosan sportolok is, sokat teszek magamért. Persze vannak hullámzások, visszaesések. Most is egy ilyen fázisban vagyok épp, és rettenetesen el vagyok keseredve, mert undorító kövérnek látom és érzem is magam. Ugyanolyannak, mint voltam. Mikor az utcán megyek, mindenki mást vékonyabbnak látok magamnál, egy kirakatban vagy egy tükörben pedig csak szörnyülködök, milyen nagydarab és kövér vagyok. A környezetem, a családom persze mindig mondja, hogy ez nem igaz, hogy én már soha nem leszek olyan, mint voltam, és felejtsem el, de egyszerűen nem tudom, az agyamban még most is ugyanaz a kép él magamról, és időről időre pánik tör rám, ha hízok 1-2 kilót. Most 49 kiló vagyok, 164 cm magas, 28 éves, és megint ott tartok, hogy a mai reggelim után már nem merek semmit sem enni, mert egyrészt ez a súly nagyon sok, másrészt az sem tetszik, ahogy kinézek, és szinte azt érzem, szétfeszül rajtam a ruha. Közben meg attól is rettegek, hogy az evészavarba is visszaesem. Tudom, hogy nem normális, amit most leírtam, azért is kérek egy kis megerősítést, hogy biztos nem vagyok kövér, ez csak az én agyszüleményem már megint, és nem kell sanyargatnom magam. Köszönöm, ha segítetek!

2020. dec. 23. 10:53
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Hiába leszel megerősítve, ha te másképp gondolkodsz. Fordulj szakemberhez.
2020. dec. 23. 10:57
 2/10 anonim ***** válasza:
98%
Ez alá egy grammal se menj. 50-55 körül teljesen jó vagy, tartsd azt a súlyt.
2020. dec. 23. 11:05
 3/10 anonim ***** válasza:
98%
Én is így érzem sokszor. Aztán látok magamról egy képet, és mindig elcsodálkozom, hogy aszta, én ilyen vékony vagyok? Szóval fotózd le magad, és nézd a képet. Nekem ez segít.
2020. dec. 23. 11:18
 4/10 anonim ***** válasza:
96%
Nem sok ez a súly. Kb veled egyidős voltam, mikor egy stresszes időszakban 48 kilóra fogytam és betegnek látszottam, pedig én csak 156 centi vagyok. Még kicsit sovány is lehetsz, de kövér teljességgel kizárt. Ha te magad is azt mondod, hogy a 42 kiló borzasztó kevés volt, akkor a 49-re miért gondolod, hogy sok?
2020. dec. 23. 11:20
 5/10 anonim ***** válasza:
97%
Már írtál ki kérdést. Teljesen jó a súlyod, pszichológussal történő beszélgetés javasolt.
2020. dec. 23. 12:00
 6/10 anonim ***** válasza:
96%

Én 163 centivel 53 kg vagyok, és ezzel teljesen elégedett vagyok. 50 kg alatt már nagyon sovány voltam, nem néztem ki jól. Egyáltalán nem vagy kövér, főleg nem undorító, ne kezdj újabb koplalásba, mert vissza fogsz esni.

Hallgass a szeretteidre, és próbálj a belső értékeidre is koncentrálni, ne csak a külsőddel foglalkozz.

2020. dec. 23. 14:49
 7/10 anonim ***** válasza:
61%
Nem normális, amit leírtál. Gebe vagy.
2020. dec. 23. 16:20
 8/10 anonim ***** válasza:
97%

Nem tudom, hogy honnan szeded azt, hogy 49 kiló sok, nincs olyan felnőtt ember, magasságtól függetlenül akinél a 49 kiló sok lenne. Itt Gyakorin is van egy rakás kérdés ahol az 50 kiló körüli lányokat már agyba-főbe anorexiásozzák. 49 az nagyon az alsó határ, még ha fel is szedsz pár kilót, az csak jól fog állni.

Csak az a baj, hogy tudom milyen ez a pszichés bajokkal. Lehet, hogy most meg tudunk nyugtatni, de pár hét múlva úgyis újra kövérnek fogod érezni magad. Itt csak pszichológus segíthet és terápia.

Viszont nagyon jó, hogy kiírtad a kérdést, ez azt jelenti, hogy egy részed tudja, hogy a félelmed irracionális. De nagyon úgy néz ki, hogy kezdesz visszaesni az anorexiába, úgyhogy még most az elején keress pszichológust, mielőtt rosszabb lesz.

2020. dec. 23. 16:44
 9/10 anonim ***** válasza:
84%
Most viccelsz, ugye? 49/164 az csont és bőr... Legalábbis az én ízlésem szerint.
2020. dec. 23. 17:05
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Kiszámoltam neked ( [link]

Az Ön ideális testtömege:

58.4 kg

Kívánatos szélsőértékek:

49.8 kg - 67 kg

Kifejezetten híznod lenne ajánlott, legalább egy kicsit. De ettől még lehet, hogy nem nézel ki jól, de nem a túlsúly miatt. Ha ilyen alacsony a súlyod, akkor nem lehetsz túl izmos. Egy kis izomtól nem leszel vastagabb, mert az izom sűrűsége sokkal nagyobb mint a zsíré, de sokkal formásabb leszel. Viszont az izomépítéshez enni kell! A semmiből nem lesz izom, gondolom hallottál már te is az anyagmegmaradás törvényéről. Eleget kell enned, és figyelni az összetételére. Meg sportolni, de ha nem eszel eleget, akkor hiába edzel, a semmiből nem lesz izom. Ezt ajánlom elolvasni: [link]

2020. dec. 23. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!