Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek egy ilyen étrendde...

Szerintetek egy ilyen étrenddel le lehet fogyni úgy, hogy mellette heti 4x edzenék 1 órát? Vagy ha nem, akkor mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

Sosem voltam vékony, de nagyon dagadtnak sem mondanám magamat. Ma felprobaltam pár nyári nadrágomat, és nagyon elkeseredtem, mert leginkább a combom hátsó részén/ fenekemen van felesleg és narancsbőr, ami nagyon zavar. A hasam alsó részén is van felesleg, de igazából jó lenne mindenhonnan fogyni.

Nem szeretnék diétázni, most eleinte arra gondoltam, hogy egy kicsit egészségesebb étrendre váltok, és e mellett heti 4x edzenék.

Az a problémám, hogy még fiatal vagyok, és itthon élek a testvéremmel, meg anyukámmal, és ők nem figyelnek oda az egészséges táplálkozásra, szóval van itthon minden féle hizlaló kaja. Ha megkérem anyát, hogy vegyen ilyen olyan zöldségeket, meg ételeket, akkor szokott hozni, de én nem akarom neki mondani, hogy egészségesen szeretnék étkezni, mert cikinek tartom. (Amúgy sincsen jó kapcsolatunk)

Szóval szerintetek mit kéne csinálnom, hogyan étkezzek, és milyen edzéseket csináljak/ mennyit egy héten?

Itt még leírom egy átlagos étkezésemet, amikor nem figyelek oda👇

Reggel általában 2-4 szelet pirítóst, vagy mézzel, vagy valami felvágottal, zöldséget annyira nem eszek hozzá

Délelőtt még eszek egy szendvicset (1 zsemle, valami felvágott)

Ebédre változó, vagy valami levest, vagy tésztát, rakott krumplit, krumplit rántott hússal, ilyenek..

A délután alatt egy banánt, kb 2-3 sor csokit, este meg szintén 3-4 szelet pirítóst lekvárral/mézzel/ valamilyen felvágottal

Ezt lecserélném egy olyan étrendre, amikor általában (!) reggel (6kor) eszek 2-3-4 tojást egy piritossal, meg valamilyen zöldséggel, délelőtt ennék egy kisebb adag salátát, vagy valamikor egy szendvicset. Délben valamilyen levest+ másodikra valamilyen főtt zöldséget hússal, a délután folyamán valamilyen egészségesebb ételt (?), lefekvés előtt egy 3 órával pedig sok zöldséget vagy 1-2 tojással, vagy valamilyen felvágottak

Tudom magamról, hogy nagyon keveset iszom, ezért erre is próbálok oda figyelni, meg arra, hogy étkezések előtt igyak legalább egy pohár vizet, hogy kicsit el telítsen. Mivel én annyira nem tudom betartani, hogy csak egészséges kajákat egyek, ezért 1-1 nap sztem fogok enni 1-2 sor csokit is, ha nem bírom

Szerintetek egy ilyen etrenddel le lehet fogyni úgy, hogy mellette heti 4x edzenék 1 órát?

Vagy ha nem, akkor mit ajánlotok?

2020. dec. 8. 15:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb tanács, amit valaha hallottam akkor, amikor otthon éltem, az az volt, hogy próbálj meg magadnak kialakítani egy kis sarkot a közös konyhában. Szerezz be egy könnyen használható ételkészítőt, mint a lassú főző. Abba szó szerint elég beledobálni az alapanyagokat és készre főzi neked. Könnyen eltörölhető, zéró fejfájás anyudnak és neked is. Beszerzel pár fűszert magadnak és kész is a "magán konyhád". Ez azért is jó, mert így fel tudod használni azt, amit anyud alapból megvenne, ráadásul úgy, hogy az egészséges legyen és megfeleljen az életmódodnak. Egy ilyen lassúfőző nem is kerül sokba, ráadásul minjárt itt a karácsony, kérjél egyet magadnak :) Hihetetlen, hogy mekkora változást tud hozni az ember életében, ha magára tud főzni. Nem beszélve arról, hogy mennyivel egészség tudatosabban tudsz élni utána.

Amúgy minél hamarabb cseréled le a kenyeret (vagy váltotok teljes kiörlésű vagy alacsony szh tartalmú kennyére), annál hamarabb fogsz eredményt elérni. Felvágott helyett is, az olyan fehérjék, mint a csirke sokkal hasznosabb volna. Én azt mondom, hogy ülj le és beszélj szüleiddel. Szerintem megértik majd, hogy változtatni szeretnél. Csak lássák rajtad az akaratot és azt, hogy részese akarsz lenni a változtatásnak.

Inni igyál bőven, tölts le egy ivásra emlékeztető appot, ha kell. Én is használok egyet, mert a meló miatt sokszor elmarad egy-két pohár víz.

Az edzés minőségére is ügyelj. 1 óra alatt legyen bőven magas intenzitású mozgás, hogy megjárasd a pulzusod. Teljes testet megmozgató gyakorlatokat részesítsd előnyben.

2020. dec. 8. 16:42
 2/5 anonim ***** válasza:
66%

"Nem szeretnék diétázni"

Akkor erről ennyit.

2020. dec. 8. 17:32
 3/5 anonim válasza:
18%
Én ugy fogytam le, hogy minden este etem 3 nutellás kenyeret, egy kis tejjel
2020. dec. 8. 18:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A jó minőségű ételek választása fontos és a mozgás is remek lenne, ha működne. De kalóriadeficit nélkül nem fog menni és amit leírtál ez mind elég sok ahhoz, hogy fogyást váltson ki. DE! Ha ezek mellé számolnád a kalóriákat és nem ennél többet napi kb. 1500 kalóriánál, akkor biztos sikered lesz. Eleinte nagyon macerás, de egy hónap alatt szinte fejből tudni fogod. Illetve figyelj a magas fehérjebevitelre. Ha kell tanács írj nyugodtan, segítek ha tudok.
2020. dec. 8. 23:03
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Hány kiló és cm vagy, és mennyi idős? Csak azért kérdezem, mert ha még növésben vagy, lehet, hogy a nyári nadrágok nem hízás miatt nem jönnek fel rád, hanem pl. azért, mert szélesebb lett a csípőd (vagyis a csontozatod változott). Esetleg nyáron voltál túl vékony.

Összességében nem rossz az elképzelésed. Ha kevesebb pirítóst, édességet és több zöldséget eszel, az egészségesebb a mostani táplálkozásodnál, akár kalóriadeficitbe is kerülhetsz, és a narancsbőröd is javulhat. Délután ehetsz egy kis gyümölcsöt, vagy ihatsz kefírt. Ha reggel tojással indítasz, a vacsorád lehetne túró valamilyen formában, vagy az ebéded maradéka. Ebédre ehetnél főzelékeket is, igyekezz változatosan táplálkozni.

A kalóriaszámlálást csak akkor ajánlom, ha tényleg van rajtad felesleges háj, és az étrendváltoztatás plusz mozgás 1-2 hónap alatt nem hoz változást (a centiket is mérd).

2020. dec. 9. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!