Egy 200cm-es 25 éves fiúnak, hány kilónak kell lennie?
Ez nagyon egyszerű :-)
Az Ön ideális testtömege:
94 kg
Kívánatos szélsőértékek:
82 kg - 106 kg
Amit a BMI nem vesz figyelembe, az a testösszetétel. Lehetsz úgy 95 kg, hogy ennek nagy részét izom adja, meg úgy is, hogy zsír. Az egészséged szempontjából az előbbi a jobb (egy bizonyos határig persze, mert valamennyi zsír is kell). Csak ezt sokkal nehézkesebb, drágább mérni.
A helyedben most nem a fogyásra, hanem a kardiovaszkuláris edzettségre koncentrálnék, úgy, hogy közben ne nőjön a súlyom. Magyarul sportolnék, kardió jellegű dolgokat, mint pl. intenzív biciklizés. Ha eddig nem sokat edzettél, akkor kezdetben fogod tudni egyszerre csökkenteni a zsírtartalékod és növelni az izomtömeged, így testsúlycsökkenés nélkül fogsz vékonyodni és formásodni.
"200cm-es 25 éves fiú" :D
Hány centitől vagy hány évtől kezdődik a férfi?
"nem tudom eldönteni, hogy amikor leülök, akkor még háj van rajtam vagy a kifogyott bőr lóg"
Ha ülnöd kell meg mindenféle pózt próbálgatni ahhoz, hogy 'redőid' legyenek a hasadon, akkor az nem háj. Nekem van hájam és az állva is látszik.
Kezdj el inkább erősíteni.
Függ attól mit sportolsz. Ha semmit, akkor a BMI alapján számolt ideális alatt legyél néhany kilóval. Ha valamilyen erősportot, akkor mérvadóbb a testzsír, de egyébként a számolt idealisnal legyél több. Ha erőnléti sportot űzöl, pl. futást, akkor akár a BMI alapjan számolt sovány kategóriában is lehetsz.
Amúgy öcsém akkora, mint te vagy, ő mikor közel élsportoló volt kosarlabdában, 100 kg körül volt, mióta nem sportol, 130 fölé került, de maradt rajta izom, így nem néz ki nagyon kövérnek.
Én meg futok, 195 centivel vagyok kb. 75 kg.
Az biztos, hogy nem a kilókkal van nálad a baj. Három tippem lenne:
1. pszichológiailag nem érzékeled jól magad, és túlproblémázod a semmit
2. vagy extrém fogyás után tényleg lóg a bőr
3. vagy semmi vállad, semmi izmod.
Mert némi vállassággal, izmossággal 100-110 kiló is lehetnél úgy, se felesleged nincs, de még csak azt se lehetne mondani, hogy vastag-nagydarab vagy. Ha tovább fogysz, olyan leszel mint egy cérnametélt, a hurkák viszont ugyanúgy sorakozni fognak, mert csak izomból fogysz. Gratulálok az eddig elért eredményhez, bizonyára van még mit alakítani, de a továbbiakban a súlycsökkentés helyett inkább testépítésen, erősítésen legyen a hangsúly.
Úgy terveztem, hogy lemegyek körülbelül 90 kg-ra és utána izmot kezdek el felpakolni. Igazából most is van az "okosmérleg" alapján:
Testzsír: 24,1%
BMI: 24,4
Izom: 71kg
Csonttömeg: 3,70kg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!