Mennyi kalória lehet 100g-jában a szecsuani csirkének tésztával?
Nem az üvegtésztára gondolok, hanem a standard talán spagetti tésztára, amivel szokták adni. Az a baj, hogy teljesen más kalória értékeket találok róla a neten :/
Külön külön is jó, ha valaki meg tudja mondani.
Ez egyrészt a konkrét elkészítési módtól függ - mennyi zsiradék, keményítö, amit felhasználnak hozzá -, márészt a mennyiségek is sokat számítanak. Ha egy "adaghoz" 60 g tészta jár vagy ha 120, akkor nagyon más a kalóriatartalma.
Elvileg még a tésztát egyszerübb lenne megmondani a nyers súly alapján, de a többinél a legkevesebb és a lgtöbb kalóriaérték közt az akár 3-4-szeres is lehet a különbség, és ezen kívül itt is számít, hogy mennyit adnak egy "adagként".
(Éppen ezért az adagnak, mint mennyiségnek semmi értelme, ez annyira változó, hogy akármennyi is lehet.)
Az egyetlen, amit boztpsan meg lehetne adni, az az, ha te magad készíted, és pnotosan lemérsz minden, de tényleg minden hozzávalót.
De nem írtam, hogy egy adag kalóriaértéke érdekel, a kérdésben 100g-nyi szerepelt, továbbá írtam, hogy külön külön is megfelel.
Köszönöm a választ, nem akarok bunkó lenni, de hosszan leírtad, hogy fogalmad sincs, ennyit én is tudok.
Ezt azért lehetetlen megmondani, mert ahogy az első is írta, nem mindegy, hogy 100gram az egész adadgra nézve 80gram tészta 20gram csirkével vagy mondjuk 60gram tészta 30gram csirkével meg még 10 gram hozzáadott zöldség vagy akármi, amit ott éppen beleraknak máshol meg nem. De a probléma az, hogy ha pontosan tudnád az arányokat, akkor is max tippelni tudsz, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi zsírral csinálják stb.
Annyit tudsz csinálni, hogy leméred nagyjából 1 adagból a tésztát meg a csirkét és annak megnézed a kalóriatartalmát + hozzáadsz valamennyit a szósz miatt, majd ezt az értéket vezeted vissza 100 grammra (tehát ha 360 gram mondjuk egy adag, akkor leosztod 3,6-tal).
Az elsö vagyok, és azért írtam, hogy fogalmam sincs, csak bövebben kifejtve, mert feltételeztem, hogy ebböl érszeveszed, hogy nem lehet megmondani, mivel semmit nem tudsz sem az arányokról, sem a felhasznált alapanyaok egymáshoz viszonyított mennyiségéröl.
A recept és a hús-tészta arány ismerete nélkül még tippelni sem igazán lehet.
#3 [kérdező]
Azt sem írtad, hogy a 100 gr-ból mennyi a tészta és mennyi a csirke.
.
Nem egyértelmű a kérdésed, nem adtad meg a szükséges és elégséges feltételeket, tehát kérdésed nem kérdés.
100 g fött tészta kb 160 kcal, de ez csak a tészta, minden egyéb nélkül.
A fö probléma az elkészítés során felhasznált zsiradék, nem az, ami a csirkében eleve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!