Akik le akartok fogyni! Tisztában vagytok vele, hogy vékonyan sem lesztek boldogabbak?
A problémák ugyanúgy ottmaradnak a fejekben, ugyanúgy jönnek az életben akadályok, amiket le kell majd győzni vékonyan is. Amíg korlátokba rakjuk magunkat, és állandóan az evésre/fogyókúrára gondolunk, addig nincs rend a lelkünkben, örökké vissza fogunk térni a zabálás-fogyás mókuskerekébe. Mikor jönnek rá végre az emberek, hogy először önmagunkban kell rendet rakni? Hogy az étel nem uralja a testünket, csak unalomból zabálunk, mert pótolni akarunk valamit, fogyózunk, hogy bizonyíthassunk valakinek valamit. De mi történik fogyás után? Megtartani a súlyunkat azt jelenti, hogy már nem érezzük az ételt uralkodónak, hanem csak akkor eszünk, amikor a gyomrunk éhes, nem a lelkünk.
Mégis nap mint nap olvasok kétségbeesett embereket, akik azt hiszik, ha ledobnak x kilót, könnyebb lesz az életük. Nem, nem lesz könnyebb. Csak kicsit több építőmunkás fog füttyögetni az állványról.
Amikor 3 egymást követő évben se jöttek rám a tavalyi nadrágjaim akkor újra rendszeresen sportolni kezdtem.
Most ismét beleférek a régi nadrágokba.
Energikusabb vagyok, rendszer van az életemben, nem ciki a kollégákkal elmenni szauna partyra, igenis boldogabbnak érzem magam.
Már ne haragudj, de mi volt ez a kirohanás? Feltétlen szükségét érezted, hogy ezt leírd?
Nem ismersz másokat, a céljaikat, a vágyaikat. De akik esetleg azzal a problémával küzdenek, azoknak biztos remekül esett a lelküknek, hogy ezt ilyen tapintatosan megfogalmaztad(:
Én sokkal boldogabb vagyok vékonyan, mint kövéren. Ráadásul mind a szociális életem terén, mind a karrierem terén előbbre tudtam lépni, hála az életmód váltásomnak és az abból származó pozitív hatásoknak az elmémre és a testemre. Lassan három éve követem ezt az életmódot és egyszer nem fordult meg a fejemben az, hogy visszazabáljam magam a korábbi testsúlyomra.
Azzal viszont egyet értek, hogy a testsúly vesztés egyik fontos része az, hogy mentálisan rendbe rakja magát az ember. A testképzavar egy teljesen valós állapot, amin a legtöbb frissen lefogyott keresztül megy. Én is sokkal tovább voltam fejben kövér, mint a valóságban. De hé, hallgass a körülötted élő emberekre, tanuld meg kezelni az új helyzetet... nem lehetetlen.
Voltam nagyon kövér, aztán nagyon sokat fogytam, és sokkal könnyebb és boldogabb lett az életem. Most megint kövér vagyok, és megint egyre rosszabb meg nehezebb minden.
Nem húzhatod rá mindenkire a saját tapasztalataidat, mert mind mások vagyunk, különböző személyiséggel.
De, könnyebb lesz az élet, ha nem 80-100 kg-ot kell naponta cipelni az utcán és a lépcsőn, lehet zsák helyett ruhákban járni, nem fulladsz meg 100 méter sétától és nem kerülget a gutaütés.
Ha másért nem is, az egészségért megéri kordában tartani a kilókat.
Bár án nem vagyok olyan sok a 65 kilómmal közel 170 centisen, de ez már bőven elég, innen már csak lefelé lehet út a kilóknak. Én kicsit ezt is sokallom, 55 nekem jó volt, fittebben éreztem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!