Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem tudok fogyni? Mit...

Miért nem tudok fogyni? Mit tehetnék még?

Figyelt kérdés

Nem vagyok kövér, de pont annyi súlyfelesleg van rajtam, hogy meg akarjak tőle szabadulni. 2 naponta sportolok (futás, edzés) és minden nap alig eszek már (érzem is, hogy kevés), mégsem fogyok. 172 cm 72 kg, 23N. Kb több mint 10 éve van autoimmun pajzsmirigy alulműködésem, lehet hogy ez is rontja az esélyeimet. Meg az, hogy egyetemista vagyok, és egész nap a 4 fal között ülök/ fekszek, és tanulok (az edzéseket leszámítva), és nincs időm, energiám vagy tudásom "jó kajákat" csinálni, így inkább gyorsabban elkészíthetők mellett szoktam dönteni.

Napi 3-szor eszek, akkor is csak keveset, és az étkezések között is gyakran már rosszul érzem magam, marja a sav a gyomromat, stb. És ez nem csak alkalmilag van így, már régóta így élek, tehát nem "húzd meg ereszd meg" játékot űzök, azaz nincsenek visszaeséseim, nem tartok itthon se csokit, se ilyesmit, amit ilyen esetben nassolnék. Inkább kibírom. Éhes vagyok, érzem hogy kevés a kaja, de úgy tűnik, mégis sok. Comb, fenék, has: csupa háj. Reggeli és vacsora mindig ugyanaz, az ebéd változó (sajnos szénhidrát alapú általában) - de úgy érzem, ez sem indokolhatná azt a súlyfelesleget és fogyásképtelenséget amivel küzdök.

Példának egy napi étkezésem:

Reggeli: 60 gramm zabkása

Ebéd: tejfölös tészta - kb. 200 gr lehet? (az ebéd változó, van, hogy pl. fagyasztott kaját sütök, stb)

Vacsora: 2 mini szendvics kifli (100 gr)

Ha nagyon rosszul vagyok napközben (pl. érzem hogy leesik a vércukrom), akkor max megeszek egy almát.

Emésztési problémáim is vannak, nem tudom, ez mennyiben függ össze a történettel. Tejet egyáltalán nem bírom (2-3 órán belül hasmenésem van tőle), de igazából minden más ételtől is lágy a székletem, gyümölcstől és zöldségtől is csak még rosszabb (bár eszem őket ennek ellenére is, mert szeretem). Viszonylag újabb probléma, az ebéd utáni rosszullét (5 perccel utána) : hányinger, hányás. Bármit eszek, előfordulhat, cukros ételektől kevésbé gyakori, mint a sósaknál.

De ezek a dolgok annyira nem is érdekelnek, főleg ha nem függ össze a fogyással. Én csak le akarok adni 4-5 kilót, és ennyi. (Érdekesség, hogy nyáron 1 hónapot voltam otthon a családnál, és ezidő alatt 3 kilót is fogytam, pedig jóval többet ettem, mint amennyit itthon szoktam magamban. Persze, ahogy visszajöttem a kollégiumba, vissza is szedtem a kilókat valahogyan...)

2020. dec. 4. 10:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
95%

A fagyasztott-panírozottakban sok felesleges összetevő van, és kevés hús. Pl. a halrudacskáknak csak kb. fele hal. Jobban jársz sima halfilével, csirkecombbal, csirkemellel. Főzhetsz egyszerre 2-3 napra is.

A fagyasztott zöldségek sok esetben több vitamint tartalmaznak, mint a ki tudja mennyi ideig tárolt, nem szezonban termelt "frissek".

2020. dec. 4. 20:07
 12/13 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm!

Igyekszem megfogadni a tanácsokat, és bízom a pozitív változásokban.

Már amúgy is éppen ideje változtatni, ugyanis a testem nyilvánvalóan már elég régóta "küldi a jeleket", hogy nem érzi így jól magát.

2020. dec. 4. 21:37
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Több kaja kellene, jobb minőségben, jobb makrotápanyag összetétellel. A pajzsmirigy problémára és úgy általánosságban az anyagcserének sem tesz jót a rengeteg szénhidrát, ha valakinek érzékeny rá az anyagcseréje. IR- ed, szénhidrát anyagcsere zavarod is lehet, hogy van. Valamennyit érdemes lenne csökkenteni szénhidrátból. Egyél több zöldségköretet ( tészta, rizs helyett, próbáld többféle módon elkészítve akár. És NE koplalj, az rend szerint visszafelé sül el. Minden falatot igyekszik tartalékolni a szervezeted, egészségtelen és sokáig nem fenntartható, sok embernél falásrohamokhoz vezethet.
2020. dec. 5. 01:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!