Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Jól csinálom a fogyást így?

Jól csinálom a fogyást így?

Figyelt kérdés

40 kg-os túlsúlyról indultam, röviden:

- Több fehérjét eszek, de ezen még növelnem kell majd, mert a súlyomhoz még így is kevesebb, mint amennyi kéne.

- Alapvetően a cukrokon kívül nem zártam ki semmit az étrendemből, de a mértékletességre (ami eddig nagyon ment sajnos) különösen odafigyelek, szóval véget vetettem azoknak a régi nagy zabálásoknak, amik miatt így elhíztam.

- Rengeteget iszok (ez relatív, de a súlyomhoz 3.5 liter víz ajánlott naponta).

- Anyagcsere gyorsításához igyekszek kisebb-nagyobb trükköket bevetni (stimulánsmentes "zsírégető", zöld tea).

- Az izületeim védelme miatt egyelőre alacsonyabb / közepes intenzitású, hosszabb mozgást végzek minden nap ( napi 1-1.5 óra séta ).

- Ezek mellett itthon (leginkább saját testsúllyal) igyekszek erő edzéseket is csinálni, bár ezeknek a rendszeressége / a gyakorlatok még véletlenszerűek.

Összességében aktívabb életet élek és jobban figyelek arra, hogy miből és mennyit eszek.

Tudom, hogy az elején leginkább csak víz megy ki a szervezetünkből, de ha egy kicsit is lineáris a súlyvesztésem (minden nap méredszkedek és elég szabályosnak tűnik eddig (20-30 deka mínusz per nap) akkor 6-9 kg jönne ki az első hónap végére. Azt mondják, hogy 4k / hónap lenne a határeset, de ugye maga a fogyás nem lineáris, az elején könnyebb leadni a kg-okat, mint a végefelé és 120 kg-os induló súlyról beszélünk.

120 kg-nál első 1-2 hónapban 6 kg körüli fogyás az még megfelelő lehet?

Nem érzem azt, hogy éheztetném magamat, a megfelelő mennyiségű folyadék nagyon sokat segít abban, hogy ne érezzem magamat állandóan éhesnek.

2020. nov. 28. 11:09
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
Tehát néhány napja kezdted. Az első néhány nap nem mérvadó. Ha eltelt 3-4 nap, onnantól nézd a változást egy hónappal később! Amúgy ekkora súlynál lehet akár 4 kiló is a havi fogyás, aztán ahogy fogysz, úgy legyen lassabb az ütem! A véletlenszerűségek helyett legyen rendszeresség!
2020. nov. 28. 11:14
 2/6 A kérdező kommentje:
1.5 hétről beszélünk és -3.1 kg-ról.
2020. nov. 28. 11:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem éhezel és fogysz is, akkor szerintem jól csinálod. Ekkora túlsúly esetén az elején még gyorsabb a fogyás (ez nem csak zsír, hanem víz és salakanyag is), aztán valószínűleg lassulni fog.

Még annyit javaslok, ha eddig nem tetted, számold a makrókat. Egyél elég fehérjét és minél több zöldséget, kevesebb feldolgozott ételt.

Azért majd írhatnál, hány kiló ment le az első hónap végére, érdekelne :)

2020. nov. 28. 15:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én hasonlóan teszem, mint a kérdező, kb 1 hónapja kezdtem. Sajnos nagyon durván akaratgyenge vagyok, így sokszor csalok. Ma pl reggelire sima zsomlet ettem... Délután meg 4 db szaloncukor is levett a labamrol.

Én 98-99 kilorol indultam, tegnap este 91.6 voltam.

Nem tudom, H ebből mennyi a víz, meg salakanyag, de sztem 3 éve nem voltam 90 kg alatt.. szégyen :(

Meglátjuk.

2020. nov. 28. 17:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Most például én is hamburgert ettem, de azt is úgy, hogy kisebbet, mint amit szoktam és házhozrendelés helyett elmentem érte és egy jó nagy kerülő úton jöttem haza, hogy mozogjak is egyet.
2020. nov. 28. 17:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ekkora túlsúly esetében ez teljesen normális. Majd belassul kb. 2 hét múlva.
2020. nov. 28. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!