Jól csinálom a fogyást így?
40 kg-os túlsúlyról indultam, röviden:
- Több fehérjét eszek, de ezen még növelnem kell majd, mert a súlyomhoz még így is kevesebb, mint amennyi kéne.
- Alapvetően a cukrokon kívül nem zártam ki semmit az étrendemből, de a mértékletességre (ami eddig nagyon ment sajnos) különösen odafigyelek, szóval véget vetettem azoknak a régi nagy zabálásoknak, amik miatt így elhíztam.
- Rengeteget iszok (ez relatív, de a súlyomhoz 3.5 liter víz ajánlott naponta).
- Anyagcsere gyorsításához igyekszek kisebb-nagyobb trükköket bevetni (stimulánsmentes "zsírégető", zöld tea).
- Az izületeim védelme miatt egyelőre alacsonyabb / közepes intenzitású, hosszabb mozgást végzek minden nap ( napi 1-1.5 óra séta ).
- Ezek mellett itthon (leginkább saját testsúllyal) igyekszek erő edzéseket is csinálni, bár ezeknek a rendszeressége / a gyakorlatok még véletlenszerűek.
Összességében aktívabb életet élek és jobban figyelek arra, hogy miből és mennyit eszek.
Tudom, hogy az elején leginkább csak víz megy ki a szervezetünkből, de ha egy kicsit is lineáris a súlyvesztésem (minden nap méredszkedek és elég szabályosnak tűnik eddig (20-30 deka mínusz per nap) akkor 6-9 kg jönne ki az első hónap végére. Azt mondják, hogy 4k / hónap lenne a határeset, de ugye maga a fogyás nem lineáris, az elején könnyebb leadni a kg-okat, mint a végefelé és 120 kg-os induló súlyról beszélünk.
120 kg-nál első 1-2 hónapban 6 kg körüli fogyás az még megfelelő lehet?
Nem érzem azt, hogy éheztetném magamat, a megfelelő mennyiségű folyadék nagyon sokat segít abban, hogy ne érezzem magamat állandóan éhesnek.
Ha nem éhezel és fogysz is, akkor szerintem jól csinálod. Ekkora túlsúly esetén az elején még gyorsabb a fogyás (ez nem csak zsír, hanem víz és salakanyag is), aztán valószínűleg lassulni fog.
Még annyit javaslok, ha eddig nem tetted, számold a makrókat. Egyél elég fehérjét és minél több zöldséget, kevesebb feldolgozott ételt.
Azért majd írhatnál, hány kiló ment le az első hónap végére, érdekelne :)
Én hasonlóan teszem, mint a kérdező, kb 1 hónapja kezdtem. Sajnos nagyon durván akaratgyenge vagyok, így sokszor csalok. Ma pl reggelire sima zsomlet ettem... Délután meg 4 db szaloncukor is levett a labamrol.
Én 98-99 kilorol indultam, tegnap este 91.6 voltam.
Nem tudom, H ebből mennyi a víz, meg salakanyag, de sztem 3 éve nem voltam 90 kg alatt.. szégyen :(
Meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!