Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek fogyás után ez...

Szerintetek fogyás után ez így jó lesz?

Figyelt kérdés

1200 kcal-os diétával fogytam, és megszeretném tartani az eredményt. Úgy, mint régen, már sose szeretnék enni (nem is esne jól, meg régen betegesen sokat ettem), ezért erre gondoltam:

1. egy ideig csinálom az 1200 kcal-t

2. utána elkezdem 4 hét alatt 1300-ra növelni, hetente 25-tel.

3. utána 1300-ról 1400-ra növelem 2 hét alatt ( heti 50-nel)

és kb 1400at akarok enni normális esetben (ülőmunkát végzek)

Most ételekben nagyon szigorú vagyok, jószerivel zöldséget, gyümölcsöt, tojást, abonettet eszek néha meg ilyesmiket.

És arra gondoltam, h ahogy növelem a kalóriát, úgy az ételek különbözőségét is növelem.

Ugyanúgy rengeteg zöldséget ennék, csak pl: hetente egyszer beiktatok joghurtot. Havonta beiktatok mondjuk egy győri édest reggelire. Ilyesmikre gondoltam.

Szerintetek ez jó lesz, vagy van más tanács?

2010. aug. 10. 17:21
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja igen, és az ilyeneket, hogy 18 után nem eszek, gyorskajádákat alap hogy elkerülöm, olyan édesség, amiket fent írtam azokon kívül nagyon nem lesz több, se kóla se semmi ilyesmi, marad a víz. Vélemények?
2010. aug. 10. 17:25
 2/9 anonim ***** válasza:

SPORT!!!!!!!!!

1400 nagyon kevés, magasság/kg/kor?

2010. aug. 10. 17:25
 3/9 A kérdező kommentje:

magasság: 179

testtömeg: 57-60-ig ingadozik

Életkor: 20

az alapanyagcserém ezek alapján 1440

Sportolást nagyon nem bírom, és időm sincs rá. Nem az hogy lusta vagyok, hanem fuldoklom tőle, annak idején futottam, de azt is fél évig kellett küzdenem, hogy ne az legyen hogy minden egyes kör után 20-30 percig köhögjek. És mindig ez van, hogy futok és köhögök és alig kapok levegőt stb.

2010. aug. 10. 17:30
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem jó, szép lassan térj vissza a normál mennyiségű, de egészséges étkezéshez, és persze a mozgást se hanyagold el.

Egy plusz tanács: ne ess bele abba a csapdába, hogy mostantól egész életedben számolgatod a kalóriákat. Étkezz egészségesen, normál adagokat, és mozogj mellette, akkor nem lesz baj. :)

2010. aug. 10. 18:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Ehetsz 1500-at azt engedélyezik az ülőmunka mellett.
2010. aug. 10. 19:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Ne is haragudj, de ha az alapanyagcseréd 1440, akkor ettől kevesebbet nem is szabadott volna enned. Egyrészt a szerveid nem tudtak megfelelően működni, karácsonyra vissza fognak mászni a kilók. Hacsak nem leszel ilyen szigorú magadhoz egész életedben. És még egy pikáns cikk a nagyszerű koplalásodról:

"Ha pedig koplalunk, akkor agyunk kiadja a már előzőekben is ismertetett parancsot: Raktározz, energia ellátási zavar a láthatáron!

Na de miből raktároz, ha alig eszünk? Hát ez az! Még a „semmiből” is!

Pontosan ez történt nem oly régen egyik kedves, azóta már vendégünkkel, aki túl egy 30 kg-s fogyáson kereste fel központunkat, mert érezte, hogy valami nincs rendben.

Három hónapon keresztül koplalt, bámulatos kitartásról téve tanúbizonyságot, és sikerült is leadni közel 30 kg-t. Ez látszólag gyönyörű eredmény (látszatfogyás),

ám amikor megmértük testzsír százalékát (ami megmutatja, hogy milyen jelentős a raktározás), kiderült, testsúlyának több mint 50%-a zsírszövet, a normális 22-25 helyett!

Vagyis úgy fogyott 30 kilót, hogy emellett zsírraktárai elképesztő mértékben gyarapodtak, és a szervezete bebizonyította azt, hogy hogyan lehet napi 1 kefirből,

és egy almából zsírszövetet gyarapítani!

Ha most itt ülnél velem szemben, megkérdeznéd tőlem, hogy akkor miből fogyott 30 kg-t, ha nem zsírból?

Fehérjéből! Azt kell megértenünk, hogy a szervezet legnagyobb kincse a zsírraktár, a túlélés egyetlen biztos záloga, hiszen 1 gramm zsírban dupla annyi energia raktározódik,

mint 1 g fehérjében-izomban. Ráadásul a vázizomzat az agy után a második legnagyobb energia felhasználónk, tehát még sokat is kérne „enni”.

Ezért, ha energiahiányos állapotot érzékel az agy, akkor eképpen módosul a parancs: Fehérjét bontsd, zsírraktárat gyarapíts!

Természetesen, ha „elég” hosszú ideig koplalunk, egy idő után a zsírraktárak is feláldozódnak az energianyerés oltárán.

Statisztikai adatok alapján ez nagyjából három-öthavi éhezés után következik be (lásd éhezők, illetve korábban a haláltáborok lakói), miközben az élettani mutatók

nagymértékben romlanak, és az egészségi állapot drámai módon romlik. Ennek tükrében a koplalás, mint fogyókúra ugye nem is olyan vonzó?

Ráadásul arról is érdemes beszélni, hogy egy-egy ilyen koplalás után, ha újra elkezdünk normálisan táplálkozni, vajon milyen erős késztetést fog érezni a szervezet,

hogy még többet raktározzon, hiszen ki tudja, mikor következik be egy újabb éhínség?

Te talán nem próbálnál minden fillért félretenni, ha egyszer már megtapasztaltad milyen hónap közepén pénz nélkül maradni?

Az egészséges, hosszú távú testsúlycsökkentésnek nem ez a módja!

Egyszerűen át kell állítanunk az agyunkat, és el kell fogadnunk azt, hogy ahhoz, hogy fogyjunk, eleget kell ennünk!

Meg kell mutatnunk a szervezetünknek azt, hogy nincs miért raktároznia, hiszen elegendő mennyiségű ételhez juttatjuk!

Az egészségesnél (testsúly egynegyede) nagyobb mennyiségű zsírraktárakra ugyanis csak addig van szükség, ameddig ÉHÍNSÉG van.

Ha véget ér az éhínség, akkor a normálisnál nagyobb mennyiségű zsírraktárra nincs tovább szükség."

Nagyon jól csináltad, gratulálok!

2010. aug. 11. 07:20
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom. ezt próbálom meg kiküszöbölni, de sporttal egy KG-t se meg egy centivel se fogytam ! És nem a gyorskajádákba ettem egész nap :S és nem egy napig csináltam, hanem fél évig próbáltam. Nponta lementem futni a Margit szigetre, futottam 45 percig, semmi meg se mozdult,se centik, se kilók.. Amúgy kénytelen leszek szigorú lenni magamhoz egy életre, mert különben egész nap csak zabálnék és zabálnék teljesen fölöslegesen. (valahogy voltam 81 kg is, bár az 3 éve volt ) Úgyhogy nekem így csak a diéta maradt. Azt is mondták hogy az első 10 kg-t amit 2-2.5 éve fogytam le nem fogom megtartani pontosan olyan okokból, mint amiket írtál, aztán még is megtartottam, szóval azért remélem a legjobbakat! ;) Nem tudom mennyivel lenne jobb, ha ugyanúgy ennék mint rég: reggeli 2 lábas leves, tízórai: 2 zsíros vagy vajas kenyér, ebéd: 2 tál leves, 3 tál főzelék, uzsonna: vmi csoki, vacsora 2 lábas leves; meg chipsek, meg egy egész menü mekis kaja. Szóval szerintem rám nagyon is rámfért a diéta !
2010. aug. 11. 10:07
 8/9 A kérdező kommentje:

És nem piszkálódásból írtam( remélem nem vetted annak ).

Kezdetben 1400 kalóriát ettem fogyókúrás alapon, de aztán olvastam, és örökké azt hallottam hogy jajj az sok, régen még kenyeret is ettem a fogyókúrába, aztán azt hallottam hogy azt sem szabad, és így szűkült be a kör. És én tényleg próbáltam a sportot, el se hittem hogy én futok (mint említettem fuldoklok meg köhögök tőle elég keményen, 20-30 percig nem is kapok levegőt utána, normális bemelegítés után sem. Testnevelésből anno fel is voltam mentve ezek miatt, mert annyira nem kaptam levegőt, meg be is szédültem a futástól!), de egyszerűen meg sem mozdult semmi, és izmosabb se lettem !

2010. aug. 11. 10:13
 9/9 anonim ***** válasza:
55%

Már nem azért,de nem eszel húst?Miből viszel be fehérjét?A tojásban és joghurtban lévő nagyon karcsú.

Mert a leírtak alapján gondolom sikerült izomból fogyni.

Amúgy a töltési folyamat jól van levezetve.A fulladás meg lehet légzési hiba akár.

2010. aug. 20. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!