Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A falási rohamokról, hogyan...

A falási rohamokról, hogyan lehetne leszokni?

Figyelt kérdés

Van, hogy hónapokig nem eszek semmi nasit. (Csokit, chipset, sok szenhidrátot, tejterméket)

Aztán egyszer csak kattan valami, és heteken keresztül vannak olyan napok, elég gyakran amikor mindent is megennék. Egy rakat csokit eszek, sok tejet, szénhidrátot.

Erről hogyan tudnék leszokni?

20l

2020. nov. 15. 23:09
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Engedélyezz magadnak hetente 1x egy kicsit
2020. nov. 15. 23:33
 2/6 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ez mindenkinél más. Amit az első írt, hogy rendszeresen egyél egy kicsit, jó lehet. Másoknál a teljes megvonás a jó.

Nekem az vált be, hogy ha nagyon rámjön az ehetnék, elterelem a figyelmemet, de olyan szinten, hogy akár el is megyek itthonról. Sétálok 1-2 órát, megnézek egy boltot, ami messzebb van, de gyalog megyek odáig, elmegyek kirándulni. Vagy berakok egy edzővideót, és edzek egyet.

Illetve egy bizonyos "jutalmazási rendszer", ha x ideig rendesen eszek és edzek, akkor megveszek magamnak valamit. Az is segíthet, ha az édességre szánt pénzt egy perselybe bedobod, és gyűjtöd valamire.

És végül annyi, hogy szerintem ne várd, hogy soha, semmikor nem lesznek ilyen napjaid. Csak ne "napok" legyenek "elég gyakran". Hanem mondjuk havonta egy nap, akkor ha 3 tábla csokit is megeszel, egy nap akkor sem fog érezhető hízást okozni. Nekem inkább azért veszélyesek az ilyen "kirohanások", mert utána nehezebb visszaállni a rendes kajálásra - újra kívánom az édességet, és nem 2 kocka étcsokit, hanem sokat... igazából ezt kell szerintem megérteni, hogy a saját munkádat meg erőfeszítésedet teszed tönkre, és saját magadnak okozol nehézséget ezzel. Én amikor kb. ötvenedik alkalommal tapasztaltam ezt meg, akkor vált bennem agyilag is olyan valósággá, hogy tényleg vissza tudjam fogni magam.

2020. nov. 16. 06:57
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

Úgy, hogy ha belefér a kalóriakeretbe, nyugodtan megehetsz akár mindennap egy marék chipszet, egy szelet csokit.

Pont az lenne a lényeg, hogy megvonások nélkül, de ésszerűen semmiről ne kelljen lemondani. Léteznek cukormentes nassolnivalók, valamivel alacsonyabb kalóriatartalommal.

2020. nov. 16. 07:11
 4/6 anonim ***** válasza:
81%
Kiegyensúlyozott, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó étrenddel kikerülhető. De ha egy hónapban egyszer van ilyened, akkor sanszos hogy a ciklusoddal van kapcsolatban. Figyeld meg, és ha így van, akkor azokon a napokon nyugodtan ehetsz némi édességet, nem fogsz attól elhízni.
2020. nov. 16. 08:03
 5/6 anonim ***** válasza:
6%
Elvileg azért vagy ember, hogy uralkodj magadon... Ha eléd lógatnak egy farkat, azt is benyeled, mert nem tudsz (és nem is akarsz) uralkodni?
2020. nov. 16. 12:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Eszel amúgy eleget? Hány cm és hány kg vagy?

Ki lehet bírni chips és csoki nélkül, de ha nagyon nagy kalóriadeficittel gyötröd a tested tiltakozni fog és akkor nyilván nagyon kalóriadús ételeket fogsz kívánni.

A másik tippem de ezt már sokan írták a mentális része, maga a tilos kaja, csalókaja felcímkézés. A csoki és étel és igenis van hogy szükségünk van rá, pl ha sportolsz a legjobb energiabomba :). Meg ha megkívanod sem bűn enni belőle egy kicsit.

Amúgy ez mar csak zarójeles de ez nem falásroham mert

-Nem esik iranyításodon kívül a cselekvés, nem érzed hogy nem is vagy magadnál közben

-nem zabálod magad halálra csak max olyan ételeket eszel amiket amúgy nem nagyon

-nincs bűntudatod

Ha viszont ezek igazak akkor már kicsit komolyabb az ügy, van azért különbség túlevés, kívánósság és falásroham közt.

2020. nov. 16. 19:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!