Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 25 kg, de mozgás nélkül hogyan?

25 kg, de mozgás nélkül hogyan?

Figyelt kérdés

32 éves nő vagyok, 1 éves a kisfiam.

A szülés után rajtam maradt 20 kg, aminek az otthonlét nem tett jót. Év elején próbálkoztam a fogyással, 5 hónap alatt, kínkeservesen sikerült leadnom 8 kilót. Szerencsére akkor még tudtam tornázni idehaza.

Mostanra mindent visszahíztam.Aztán kb augusztus óta, ahogy a gyerek elkezdett többet mozogni, egyszerűen nem tudok csinálni tőle semmit, mert állandóan a nyakamban lóg.

Külföldön élünk, férjem 5-6 napokat dolgozik, este 7-re ér haza. Gyerek nem alszik jól, ezáltal én sem. Elmennék dolgozni, de bölcsik zárva. A konditermek szintén zárva.

Tényleg nem kifogást szeretnék gyártani, de gyerek előtt egy aktív, pörgős ember voltam, most pedig be vagyok zárva. Sosem volt bajom a súlyommal, mert mindig lemozogtam, ehettem szinte bármit. Most is mennék gyerekkel is, de itt sehova se le lehet. Össze-vissza eszem. Főleg, amikor apa megjön, gyerek alszik és megnyugszom.

Hogy lehet így leadni ilyen nagy súlyt?

2020. nov. 13. 18:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
58%
Étkezés rendesen és mozogj
2020. nov. 13. 19:00
 2/13 anonim ***** válasza:
97%
He esetleg vinnéd sétálni? Napi 2x 1 óra séta teljen jó mozgás és még az izületeket sem teheli. Amúgy meg diéta, egészséges étlekek és mértékletesseg a kulcs, sőt mozgás se kell ha ennyivel tudsz kalóriadeficitet teremteni, de szerintem jobban is éreznéd magad ha néha mozognal kicsit meg lennél a szabadban.
2020. nov. 13. 19:12
 3/13 anonim ***** válasza:
10%

Mozgás nélkül nemigen megy, ugyanis a zsírszövethez a vér szállítja a zsír biokémiai elégéséhez szükséges oxigént. Ez pedig csak mozgással érhető el, amikor a szív és az erek is gyorsabban pumpálnak.

Enni meg szénhidrátban szegény, de növényi rostban gazdag ételeket kell, persze a bevitt mennyiségnél a kalóriát is számolni kell. Céklából káposztából és egyéb zöldségfélékből főzve annyit lehet enni, ami a gyomrot eltelíti és ilyen jellegű éhségérzet (üres gyomor) nem lép fel.

2020. nov. 13. 19:14
 4/13 anonim ***** válasza:
97%

Amikor a gyerek alszik, akkor otthon is tudsz sportolni, rengeteg videó is van a neten, ami segít.

Meg vidd a gyereket minden nap legalább egy órára sétálni, akkor te is mozogsz meg utána a gyerek is nyugodtabb.

Emellett a legtöbb helyen meg lehet oldani, hogy valaki vigyázzon egy-egy órát naponta a gyerekre, akár úgy is, hogy otthon vagy, csak a lakás másik részében, habár jobb, ha te máshol tudsz lenni, mnt a gyerek.

Ez nem csak sport szempontából jó, hanem a lelkiállapotodnak is.

2020. nov. 13. 19:16
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
*szempontjából
2020. nov. 13. 19:17
 6/13 anonim ***** válasza:
97%

Egy éves gyereket altathatod hordozókendőben napközben. Jobban fog aludni, talán lelkileg is jót fog tenni neki is, neked is a sok bőrkontaktus, te meg sétálsz közben.

A rendszeres evés tudom, hogy nehéz, de érdemes küzdeni érte. Akár úgy, hogy jó helyről rendeled az ebédet (ha anyagilag belefér). Vagy többet főzöl, lefagyasztod, úgy már nem olyan sok munka.

2020. nov. 13. 19:22
 7/13 anonim ***** válasza:
96%

Én minimális kondival fogytam eddig 23-at.

2 dologgal lehet fogyni, kevesebb kcal, vagy több mozgás. Mindkettővel a legkönnyebb, de ha csak az egyik opció, úgy is lehet. Kezdésnek add össze, mennyi kalóriát eszel egy nap. (Segít pl. a kalóriabázis.hu) Csak utána tudunk matekozni.

2020. nov. 13. 20:18
 8/13 anonim ***** válasza:
95%
Én egy 1 és egy 3 éves gyerkőc mellett fogytam le. Csak a kajámon változtattam, mozgásnak elég volt a két gyerek után rohangálni reggeltől estig. Egy jó tanács: ha sikerül lefogynod, utána is figyelj oda, mit és mennyit eszel, hogy ne jöjjön vissza. A makrókat is számold, ne csak a kalóriákat, és egyél sok zöldséget, elég fehérjét.
2020. nov. 13. 21:30
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Az étkezésemen iszonyat nagyon kell változtatni első körben.

A napi séta megvan szerencsére, minimum 1 óra.

Csak úgy érzem a régi aktivitás miatt ez nem elég.

Esetleg valami otthoni edzőgépre érdemes beruházni?

2020. nov. 13. 21:39
 10/13 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem semmilyen gépet ne vegyél, a te céloddal pénzkidobás. Legfeljebb pár kis kiegészítőt (2-3 kettlebell, fekvenyomó markolat, vagy haskerék, ami brutális eszköz, egyik kedvencem, 10 perc alatt több napos izomlázat csinál az egész hasfalon). Millió DVD van (pl.: Online Alakreform torna Rubint Réka) a tévé előtt ezeket leutánozva is megdöglesz. De mindezek előtt a rántotthúst és társait kellene elfelejteni. :)
2020. nov. 13. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!