Mondanátok olyan kajákat, amivel könnyedén lefogyhatnék?
174 centi vagyok és 79 kiló, nem vagyok megelégedve a súlyommal, fogyni szeretnék. De nem tudom, hogy csináljam, hogy biztosan megfelelő kajákat egyek, miből mennyit és miket. Az a baj, hogy alig tudok fogyókúrás kajákat
20/L
Nincsen hizlaló kaja, meg fogyókúrás kaja. Ha több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz, hízni fogsz. Beviheted azt a többlet kalóriát szuper egészségesnek tartott smoothie-ból is.
Pizzát is lehet enni, ha belefér a napi kalória keretedbe.
Cukrot felejtsd el, és a finomított szénhidrátokat, ezekből könnyű sokat enni, mert gyorsan szívódnak fel, ezáltal megemelik a vércukor szinted, és hamar újra éhes leszel. Ezért tartják ezeket "hízlaló" kajáknak.
Ha tésztát szeretnél, egyél teljeskiőrlésűt, pizzából magadnak is megcsinálhatod tk lisztből. Fontos itt is a mennyiség, és a mértéktartás!
Én nagyon finom cukormentes süteményeket készítek magamnak, nyilván nem eszem minden héten.
Ajánlom ezt az oldalt: [link]
Rengeteg nagy igazságot fogalmaznak meg ingyen is, persze reklámozzák a fizetős szolgáltatásaikat is, de amiket megosztanak instán, face oldalukon, azokból nagyon sokat lehet ám tanulni.
Ja és persze a sport, fontos, hogy heti 3x legalább mozogj valamit. Rengeteg otthon elvégezhető gyakorlat van, tényleg a bőség zavara van az interneten, ingyen! Akár eszköz nélkül, míg kezdő vagy, később vehetsz otthonra pár kézi súlyzót, gumiszalagot, határ a csillagos ég. Aki nem képes használni a google-t, youtube-t, ami sz.rágig tele van videókkal, az mit szeretne? Hogy tornázni is a gyakori válaszadói tornázzanak helyette?
Ezek szerint te is tudod, hol a hiba. A cukrot és a lisztes ételeket érdemes visszafogni, másra cserélni. Pl. ebédre hús mellé a szokásos köretek helyett ehetsz főzelékeket, vagy a köret egy része lehet párolt zöldség, saláta. A levesek is jók, kevés tésztával, krumplival. Reggelire vagy vacsorára ehetsz pl. tojást (rántotta, főtt tojás stb.) uborkával, paradicsommal, paprikával, vagy kőrözöttet. A lényeg, hogy vigyél be elég fehérjét, és egyél jó sok zöldséget, táplálkozz változatosan.
Innivalónak üdítők helyett legjobb a víz. Nasiként ehetnél pl. friss gyümölcsöket, olajos magvakat (ne túl sokat).
Ha biztosra szeretnél menni, figyeld a kalóriabeviteledet és a makrókat, vannak erre jó oldalak, appok. Ne koplalj (ne menj a BMR-ed alá), és ne akarj túl gyorsan fogyni, nem éri meg. Iktass be egy kis mozgást heti 3-4x, ez lehet bármi, amit szívesen csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!