20-25 kilót kb mennyi idő alatt lehet leadni?
Én olyan 1 év alatt fogytam 27 kilót.
96 kilóval indultam.
Hogy legalább egy kb időintervallumot tudjunk neked mondani, ahhoz tudni kellene az alapanyagcserédet és a kezdősúlyt. De ezen kívül még az sem mindegy, hány kalóriát tervezel enni naponta, mennyit sportolsz és mit.
A kalóriabázison írd be az adatokat szerintem, és ott ki tudod számolni, hogy nagyjából milyen hosszú időre számíts, milyen feltételekkel.
33 éves vagyok, 170 cm és 110 kiló. Tudom, hogy nagyon-nagyon sok.
A mozgás sajnos nehezen megy, max a tempós séta, de sajnos elég lusta vagyok. Inkább az étkezésre helyezném a hangsúlyt. De azon belül mindenre nyitott vagyok. Furta téren vasakaratom tud lenni.
Csak annyi fogyókúra fajtát olvasok, nem tudom melyik lenne a legcélravezetőbb.
Gyerekvállalás a cél, szóval a lehető leghamarabb szeretnék fogyni.
1 kg/hét sebességnél ne akarj többet (főleg ha gyerekvállalás a cél), mert könnyen viszajön, egészségtelen, bőröd csúnya lötyi lesz stb.
emiatt úgy 5-7 hónapot mondanék ilyen differenciához.
viszont csak kajából nem úszod meg, mozgás is kell, bár az okos táplálkozás tényleg fontosabb tényező (2/3).
gyors séta teljesen jó (főleg ha dombos környéken laksz), csak csináld legalább egy óráig, legalább heti négyszer, pulzusod maradjon 150 alatt..
fogyiszereket ne szedj, csak a kalóriadeficitre koncentrálj.
6-os nagyon jókat írt.
Annyival egészíteném ki, hogy ne keress csodadiétát. Az ilyen badarságok, mint káposztadiéta, szétválasztó diéta és társaik csak kárt okoznak, még ha mozdul is a mérleg nyelve. Egyél kienyensúlyozottan, kalóriadeficitben. A mozgás pedig nagyon jó, és ajánlott, de valójában a napi aktivitásod megemelésével segítesz a legtöbbet. Több, séta, vagy akár csak állás is, ülés helyett. 110 kg-mal nem is biztos, hogy érdemes ennél komolyabban mozognod, ha szereted az ízületeidet. De ahogy csökken a súlyod, néha kóstolgass bele az otthoni tornába.
Az idővel az a helyzet, hogy mint írták a heti 1 kg a plafon, ami még egészséges (kivéve az első pár hétben, akkor rengeteg víz távozik, így normális a nagyobb súlycsökkenés). Viszont idővel, a cél felé közeledve lelassul, stagnálások is lehetnek, hiába nem hibázol. Szóval elméletileg ki lehet számolni az időt, gyakorlatilag nem, mert a szervezeted nem egy gép.
Használj segítő alkalmazásokat, pl yazio, kalóriabázis. Ezek segítenek nyomon követni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!