Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az OMAD, vagy a napi ötszöri...

Az OMAD, vagy a napi ötszöri étkezés lehet megfelelő kiegészítő zsírégetés mellé?

Figyelt kérdés
Van rajtam egy kis túlsúly, 97 kiló vagyok és két különféle ismerősöm kérdeztem meg, akik két különféle étkezési metódust mondtak a sport mellé. egyikük az OMAD-ra esküdött, másikuk a napi ötszöri, folyamatos étkezésre. De melyik bizonyul jobbnak szerintetek? Mi van, ha ötvözi az ember és déltől eszik este 8-ig megfelelő mennyiségű tápanyagot a sport mellé?

2020. okt. 2. 22:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
45%
Kalória. Ez a lényeg.
2020. okt. 2. 22:22
 2/15 A kérdező kommentje:
sokan azt vallják, hogy a kalória se lényeges, hanem a bevitt szénhidrát mennyisége és az alapján a kalória is kisebb. Én számoltam a kalóriát hosszabb ideig anno, önmagában semmit nem ért, úgyhogy lehet valami benne.
2020. okt. 2. 22:25
 3/15 anonim ***** válasza:
93%

2#

Minden fő étkezésem mellé tésztát eszek. Sokkal könnyebben csúszik le mint a rizs vagy főtt krumpli. Ugyan annyi vagyis picivel kevesebb kcalt tartalmaz 100gonként mint a előbb sorolt kettő és nagyon laktató.

Olyan deficitben vagyok hogy megengedhetem magamanak hogy néha megegyek egy sütit akár este.

Reggel mindig fehér kenyérrel eszem a tojást.

Viszont megfelelő a fehérje bevitelem és a napi kcal.

Most így vagyok -10-11kgnál. Már nincs sok hátra. Cél a kockahas.

Nem mondom hogy egy szubjektív tapasztalás bármit is jelentene, de itt egy ellenpélda hogy nem számít mennyi szénhidrátot viszel be.

2020. okt. 3. 01:28
 4/15 anonim ***** válasza:

Ki kell kísérletezni, neked mi válik be. Nekem pl. az OMAD nem lenne jó, mert képtelen lennék egyszerre annyit enni, ami egész napra elég. Az időszakos böjt, akár úgy, hogy déltől 8-ig eszel, már kevésbé drasztikus, vannak, akiknek beválik. Mások napi 3-5 étkezéssel is lazán tudnak fogyni. Én általában 3x eszem.

Ha teljesen egészséges vagy, jó az anyagcseréd, valóban nem számít, mennyi ch-t eszel, ha tudod tartani a kalóriakereted. Főleg, ha sokat mozogsz. De vannak, akiknek oda kell figyelniük a szénhidrát mennyiségére, és az se mindegy, miből viszik be.

2020. okt. 3. 07:50
 5/15 anonim ***** válasza:
29%
miért kell a gyümölcsöket meg a zöldségeket ennyire démonizálni? (mert ugye a sZéNHidRáT mIAtT neM fOgyok) ez akkora baromság hogy még aki ezt mondogatja az se hiheti el. vannak növényeken élő testépítők, meg sovány emberek. inkább a tejtermékekben kellene keresni a hibát mert egy majonéz, tejföl, vaj mégha kis adagot is eszünk, abban is van ám jócskán kalória. meg ugye nem vagyunk szopósborjúk hogy a tejet fogyasszuk (egyedüli emlősként más emlős tejét, és még mi nevezzük magunkat az "evolúció" csúcsának) de ebbe most nem mennék bele. összefoglalva, annyi szénhidrátot eszek ami belefér a kalóriaszükségletembe. ha kevesebbet, akkor fogyok.
2020. okt. 3. 14:31
 6/15 anonim ***** válasza:

Az első mondatoddal nincs bajom, de hogy jönnek ide a vegánok? Főleg, ha testépítők vagy hivatásos sportolók, akik rengeteg szénhidrátot ehetnek, ha akarnak, mert rengeteget is edzenek napi szinten.

Majonéz mint tejtermék? :)

Az miért baj, ha valamiben sok a kalória? A dióban is sok van, de kétségkívül nagyon egészséges, tápláló ennivaló. Persze nem kell belőle sokat enni, de vajból, tejfölből, majonézből, sajtból sem. Ugyebár ha belefér a kalóriakeretünkbe, még szalonnát is ehetünk, és fogyhatunk. Vagy ez csak a szénhidrátokra vonatkozik szerinted?

Nem mi vagyunk az egyetlen emlősök, a macskák és a kutyák is szeretik a tejet. A laktózt ugyan nem tudják megemészteni (bár lehet, hogy ez is szoktatás kérdése, nagymamám cirmosa igen szép kort élt meg úgy, hogy rendszeresen ivott tejet), de a savanyított tejtermékekben (pl. aludttej, kefír) nemigen van laktóz. Egyik régi macskám, ha tejet adtunk neki, mindig megvárta, míg megalszik a tányérban, aztán ette meg.

Oké, nélkülünk nem tudnának hozzájutni a tejhez. Vannak viszont olyan madárfajok, amik hozzá tudnak jutni emlősök (impala, fóka) tejéhez, és boldogan el is fogyasztják.

Az ember táplálkozási szokásait állatokéval összehasonlítani (abból a szempontból, hogy mi "normális" és mi nem) elég értelmetlen dolog. Az ember kb. mindent megeszik, ami ehető, növényeket termesztünk, állatokat tenyésztünk, van élelmiszeriparunk, fejlett technológiánk és tudásunk, így olyan dolgokhoz is hozzájutunk, amikhez a vadon élő állatok nem.

A tejtermékekben sok hasznos tápanyag van, az európai népek évezredek óta fogyasztják őket, ezért ugyanúgy nem kellene démonizálni őket, mint a gyümölcsöket. Aki nem bírja, az nyilván ne fogyassza.

2020. okt. 3. 18:40
 7/15 anonim ***** válasza:
újból leírom: a tehéntej nem embernek való. lehet ezt lepontozni meg kontrázni akármilyen közhelyekkel. ezek tények. tanulmányok bizonyították hogy a kazein rákkeltő. mi az a sok hasznos tápanyag a tejben? a kalcium? azt tudtad hogy ha tejet iszol akkor az pont hogy kalciumot von el a csontokból? amit aztán kipisálsz. és a csontritkulás első számú okozója a tej. nem kell válaszolnod, csak nézz utána ezeknek a dolgoknak, és közben vedd le a szemellenzőt.
2020. okt. 3. 22:07
 8/15 anonim ***** válasza:

7#

"One of the great challenges in life is knowing enough to think you're right but not enough to know you're wrong" Neil Degrasse Tyson

Szerintem ez tökéletesen összefoglalja a 7es álláspontját.

Igaz, nem velem vitatkozik, de annyira ide illik ez az idézet, hogy muszáj volt ide kommentelnem.

Amúgy a 7esnek üzenem, hogy elmúlt években kijött egy nagy metaanalízis a pont ebben a témában.

A metaanalízis lényegében egy adott témán belül végzett kutatási eredmények összesítése.

Az az igazság, hogy a jelenlegi állás szerint a tej egészséges és jó a szervezetünknek.

2020. okt. 3. 22:35
 9/15 anonim ***** válasza:

mindenki abban hisz amiben akar. van aki az igazságot keresi, van aki megelégszik a körülötte lévő tökéletes világ illúziójával. ha van pár szabad perced olvasd el ezt

[link]

2020. okt. 4. 11:29
 10/15 anonim ***** válasza:

9# Ez nem vallás. Itt nem úgy működik, hogy "miben hiszek", hanem mit mutat a tudomány jelenlegi állása.

"van aki megelégszik a körülötte lévő tökéletes világ illúziójával."

Ez egy teljesen normális állásfoglalás, viszont abban az esetben ha online csúnya módon elkezdesz vitatkozni másokkal már nem ebben a kategóriában vagyunk.

Amit linkeltél egy ingyenes blogos oldal, amit bárki készíthetett.

Tessék, itt van egy jobb olvasmány a témában:

[link]

Ez 153 db meta-analízis és tanulmányt összefoglaló meta-analízis . Ennek eredménye lényegében leírja az eddig összes ebben a témában megjelent fontos publikációt.

A találok nagyon leegyszerűsítve az mondják hogy 84%ban semleges vagy éppen csökkentik a tejtermékek és a tej a rák megjelenéséget esélyét.

16%ban pedig találtak okot arra hogy azt higyjék növeli a rák esélyét.

A 16% első ránézésre ijesztően nagy számnak tűnhet, de nem az. Ebben a témában lényegében konszenzus van és egyértelmű a kimenetele.

Ez később változhat, de a jelenlegi állások szerint nincs okunk azt hinni hogy a tej megnövelné annak az esélyét hogy rákos leszel, sőt inkább ellenkezője igaz. Ebben inkább lehet azt levonni hogy még jóténykon is, de jelenleg a semlegessége mellett van a tudomány.

Ajánlom, a megbízható forrásokat, noname online blogok helyett ahol bármit írhatnak. Vagy éppen csak torzíthatják az igazságot és saját meggondolásuk irányában elvihetik a narratívát...

2020. okt. 4. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!