Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha az összes...

Mit csináljak, ha az összes édesítőtől hasmenésem van?

Figyelt kérdés

Szerettem volna kiváltani a cukrot édesítőkkel, hogy kevesebb kalóriát vigyek be belőle, stb., de a ciklamát-szacharin típusú édesítőktől fáj a gyomrom és hasmenésem van, a xilittel ugyanez a helyzet, az eritritre is érzékeny vagyok, egyedül a sztíviát nem próbáltam még, de attól is tartok most már. :/

Ha az sem válik be, akkor mégis mit használhatnék cukor helyett, ami alacsony kalóriatartalmú?



2020. aug. 26. 08:20
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm! :)
2020. aug. 26. 10:37
 22/27 anonim ***** válasza:
71%

"És ha mondjuk sütéshez-főzéshez nagyobb mennyiségű cukor kell, az akkor már nem egészségtelen?"


Én az ilyen ételekkel néha túl is lépem az ajánlott keretet, de figyelek rá, hogy csak néha. Szóval nem csinálok túl gyakran gyümölcslevest, császármorzsát vagy palacsintát. Édességből meg mini adagokat eszem, a kókuszgolyó például nagyon bevált, lehet kicsi golyókat is csinálni és csak 2-3 db-ot enni.

2020. aug. 26. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/27 anonim válasza:
100%

Steviat használok kávéba már rég óta. Meg szoktam zabpehelyhez is. Nekem mind a kettőben elfogadható.


Amikor próbálgatod, akkor érdemes az adagot kitapasztalni. Például én cseppentőset használok a kávéba, kb 5-6 csepp. Ha 8-at rakok bele, akkor már nagyon érződik és keserű, viszont az 5-6-tal meg egészen jó.

Kicsinek találom a rést a jó és a keserű között.

2020. aug. 26. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/27 anonim ***** válasza:
54%

A túl sok cukor nem jó, a túl sok édesítőszer sem. De a kettőt lehet kombinálni is, pl. kávéba cukor, kevesebb édes étel, utóbbiakba édesítőszer (olyan, amit bírsz).

Én nagyon ritkán (kb. 1-2 havonta 1x) sütök sütit, ezt eleve kevésbé édesre csinálom, mint amit a receptbe írnak, és a fele cukrot eritrittel helyettesítem. Cukros édességek helyett inkább gyümölcsöt eszem.

A palacsintatésztába nem kell cukor, a töltelék lehet sima reszelt alma, vagy cukor- és édesítőmentes házi lekvár is.

2020. aug. 26. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/27 anonim ***** válasza:
52%
A cukor nem kizárólag a hízásban jut szerephez, hanem bezavar biokémiai folyamatokba, a bélflórában patogén alkotóelemek kedvenc nasija és gyulladásfenntartó. Azon csodálkozom, hogy a stevia is meghajt, próbáltad már tisztán magát a növényt? Persze eléggé borzasztó íze van, de ez szerintem az eritritről és a xilitről is elmondható, egyedül a maltitnak van hajszálra cukoríze, de az is cukoralkohol és ezek mindegyikének lehet emiatt hashajtó hatása. Meg egyébként mindennek, amit nem (annyira) bont le a szervezet. A mesterséges édesítőkkel meg lehet hogy nem hízol, ellenben más téren meg okozhatnak egészségügyi problémákat. Egyes alternatív cukrászatok pl. almapürével vagy datolyamasszával édesítenek, de ez az utóbbi szerintem simán halálos cukoradag. :D Egyes süteményekben a cukornak meg nemcsak édesítő szerepe van, hanem az állagáért is felel, ott nagyon nem működik a xilit, eritrit, stevia.
2020. aug. 26. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/27 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy a stevia az "utolsó reményem", azt még nem próbáltam.

Úgy tűnik, semmi sem igazán egészséges. :D

2020. aug. 26. 14:54
 27/27 anonim ***** válasza:
A legtöbb édesitő hasmenéstbokoz igen... addig, amíg hozzá nem szokik a bélflórád... pl xilitet nem elég 1×fogyasztani... kis adagokban kell hozzászoktatni magad.
2020. aug. 27. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!