Mit csináljak, ha az összes édesítőtől hasmenésem van?
Szerettem volna kiváltani a cukrot édesítőkkel, hogy kevesebb kalóriát vigyek be belőle, stb., de a ciklamát-szacharin típusú édesítőktől fáj a gyomrom és hasmenésem van, a xilittel ugyanez a helyzet, az eritritre is érzékeny vagyok, egyedül a sztíviát nem próbáltam még, de attól is tartok most már. :/
Ha az sem válik be, akkor mégis mit használhatnék cukor helyett, ami alacsony kalóriatartalmú?
A WHO ajánlása egyébként is az, hogy ne kiváltsuk a cukrot édesítővel, hanem csökkentsük az édes ízt. Szóval a válasz az, hogy inkább egyél kevesebb édeset. Ha fokozatosan csökkented, mindig egy kicsit kevesebbet teszel a cukorból, akkor nem lesz zavaró.
A xilitet hogy próbáltad? Ha túl sokat eszel belőle, akkor tényleg hasmenésed lesz, ez normális. Már egy pici is megárt neked?
Tudom, hogy alapból nem nagyon kellene édeset enni, és igyekszem is csökkenteni, de pl a kávémat nem tudom feketén vagy csak tejjel meginni.
Már egy pici xilit is megárt, nagyon érzékeny a gyomrom, puffadásra és hasmenésre hajlamos vagyok. :/
Értem.
Akkor adjam fel az édesítők használatát? :/
Nekem is hasmenésem van mindegyiktől, a steviát kivéve. Attól semmi bajom, viszont annyira rettenetes az íze, hogy számomra elviselhetetlen, különösen a kávéban. Persze, lehet, hogy neked bejön, hallottam már olyanról, aki szereti. Leginkább a szacharinos édesítőszer utóízéhez tudnám hasonlítani.
Egyébként ha csak a kalóriamennyiség miatt kellene, akkor tényleg érdemesebb a cukornál maradnod. Gondolom nem arról van szó, hogy naponta sütsz egy sütit, aminek fele cukor, hanem csak a kávé ízesítésére kell. Ha megiszol naponta 1-2 kávét 2tk cukorral, az igazán nem a világ vége, simán be lehet illeszteni a legalacsonyabb kalóriakeretbe is, és az egészségednek sem fog ártani.
Akkor ki fogom próbálni a steviát, hátha bírom az ízét.
Ha meg nem, akkor marad a cukor. :/
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!