Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehet sport nélkül fogyni...

Lehet sport nélkül fogyni vagy sem?

Figyelt kérdés

Ha az ember nem sportol és tanul, ülő munkát végez. Én így élek jelenleg. Három étkezésre elosztva napi 1200-1300 kalóriát eszem és kizártam azokat a dolgokat, amik úgy érzem nem tesznek jót számomra (pl. nem eszem péktermékeket, nem eszem tésztát, nem iszom üdítőket, nem eszem édességet) és próbálok egészségesebben főzni (pl. zsiradék nélkül sütöm amit lehet, a főzeléket önmagával sűrítem, natúr joghurtot használok tejföl helyett, light termékeket veszek és hasonlók). Nem fogytam. Elsőre gondoltam biztosan az a gond, hogy nem sportolok, de erre csak le lettem ugatva, hogy ez hülyeség, 70%-ban az étkezés a lényeg, nem kell sportolni, csak oda kell figyelni az étkezésre, deficit kell, biztos rossz az étrendem. Viszont a másik oldalról meg azért lettem leugatva, hogy mozogni kellene, sport nélkül nem lehet lefogyni, ehhez az életmódhoz még a 600 kalória is sok lenne, kevesebbet kell enni és minden nap minimum egy órát sportolni, különben sosem fogsz fogyni.

Én nem értek hozzá, fogalmam nincsen és ezért is kérdezem. Az biztos, hogy a mozgás nem ártott még senkinek sem, de közben pedig a környezetemben azt látom, hogy a hasonló életmódot élő ismerősem nincsenek elhízva vagy pl. a mozgássérült unokatestvérem is több mint 30 kilót fogyott csak diétával.

2020. aug. 24. 21:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam el a regényt, mert a kérdésed anélkül is megválaszolható. A válasz: lehet.
2020. aug. 24. 21:29
 2/15 A kérdező kommentje:
Akkor kérlek olvasd el a “regényt” is.
2020. aug. 24. 21:34
 3/15 anonim ***** válasza:
91%
Lehet mozgás nélkül is, de tény, hogy akkor sokkal lassabban fogsz fogyni. A rendszeres testmozgás felpörgeti az eseményeket.
2020. aug. 24. 21:37
 4/15 anonim ***** válasza:
88%
A mozgás az egészséges élet része, és a fogyást is segíti. Szóval mindenképpen sportolnék vmit a helyedben, de ez annyi is lehet hogy pl a legtöbb helyre gyalog mész.
2020. aug. 24. 21:40
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Nincsen autóm, így a legtöbb helyre gyalog megyek. Viszont ez eddig nem bizonyult elégnek :(

2020. aug. 24. 21:44
 6/15 anonim ***** válasza:
88%
Nyilván, mivel pusztán a gyaloglastol csak azok fogynak, akik nagy túlsúlyt cipelnek :) youtubeon van egy csomó könnyű edzés, akár 10 percesek, kezdd el ilyenekkel és meg fogod látni, hogy jó lesz, csak elkezdeni nehéz.
2020. aug. 24. 21:48
 7/15 anonim ***** válasza:
81%

Ez nagymértékben függ attól, hogy mikor kezdted. Továbbá mindenki más. Úgy, ahogy valaki semmitől nem hízik, valaki mindentől IS, na ilyen a fogyás is. Lehet neked több időbe telik mire beindul a fogyás, de akkor gyors lesz. Amilyen gyorsan feljöttek a kilók, na olyan gyorsan nem fog lemenni:D

A sporthoz annyit tennék hozzá, ha már csak sétálsz mindenhová, na már az is sokat számít. De talán annyiban jó a sport, hogy +2-300 kalóriával többet ehetsz. (Lényegében egészségesebb is)

Igyál nagyon sok vizet (az is elősegíti a fogyást) és figyelj oda a kajára úgy, ahogy csinálod. Legyél kitartó. Hidd el be fog indulni aztán sikerülni fog.

2020. aug. 24. 22:24
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, én sport nélkül fogytam le, csak utána kezdtem edzeni. Persze jobb lett volna hamarabb is, de végül így is el tudtam érni azt az alakot, amit akartam.
2020. aug. 25. 00:11
 9/15 A kérdező kommentje:
5 hónapja kezdtem diétázni. A sok víz ivás picit nehezebb, de próbálkozom és már egész jól megy.
2020. aug. 25. 00:16
 10/15 anonim ***** válasza:
8%

Szia! Én egy hónapja kezdtem el diétázni. Nem tudom mennyi kalóriát fogyasztok, de csak egyszer eszem egy nap, szóval nem lehet olyan sok. Én nem látok még magamon változást, de az egyik kollégám azt mondta, hogy időről időre vékonyabb vagyok.

Igen, deficit kell. Érd el azt mozgással vagy diétával, de kalóriadeficit által fogysz.

5 hónap alatt komolyan nem fogytál? Biztos, hogy jól méred magad vagy számolod össze az ételek kalóriáját? Az innivalókból befolyó kalóriákat is figyelembe veszed?

2020. aug. 25. 00:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!