Vajon vesztettem a súlyomból?
Kismama vagyok, sajnos 103 kg túlsúllyal estem teherbe. A védőnő tanácsára diétán voltam végig, elhagytam a cukrot (néha becsúszik 2-3 kocka csoki mert megkívánom) de egyébként változtattam az étrendemen, illetve számolom a kalóriát ami 1600 körül mozog (nem tudom, hogy ez sok-e).
Napi 1,5-2 liter vizet iszom, eddig heti 2-3 alkalommal tornáztam 20 percet, de sajnos már nem nagyon bírom, így heti 1-2 alkalomkor szoktam.
Jelenleg 35 hetes vagyok, 102 kg. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek vesztettem a saját súlyomból? A babám 2,5 kg, nem tudom pontosan mennyi ilyenkor a magzatvíz súlya, méglepény, megnövekedett vér, víz súly stb. Kíváncsi lennék hogy körülbelül szülés után mennyi lesz a súlyom.. Akik bántani szeretnének, hogy miért diétáztam terhesen, azért, mert elő volt írva, és hálistennek ettől függetlenül a babámnak semmi baja, mert nem koplaltam, csak életmódot változtattam. :) A válaszokat pedig előre is köszönöm szépen
~1,5 kg a magzatvíz, placenta ~0,5 kg
Meg a szervezeted visszatart vagy 3 kg vizet, azért van bedagadva a lábad
Vagyis kb 8,5 kgot fogytál
A terhesség alatt 12 kilót híztam (úgy tudom, 10-12 kg az ideális mértékű gyarapodás, normális kezdő súly esetén). Szülés után 6 kilóval kevesebbel jöttem haza, plusz egy 3 kilós babával :)
Szerintem biztosan fogytál, az 1600 kcal pedig egyáltalán nem sok egy kismamának, kellenek a tápanyagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!