Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Diéta miatt késő menstruáció?

Diéta miatt késő menstruáció?

Figyelt kérdés

Még jó pár hónapja bekattant nálam valami és nagyon szigorú diétába kezdtem, a napi kcalt 800 fölé nem vittem, és keményen edzettem.

A menstruációm azóta késik, csak gondolom, hogy amiatt.

Akinek van ezzel tapasztalata az meg tudná mondani, hogy mennyi idő mire helyreáll?

(Azóta az étkezésem rendben, sport ésszerű keretek között.)

2020. aug. 20. 22:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi ideje étkezel megint normálisan?

Amúgy lehet... megvontál magadtól egy csomó értékes tápanyagot, ami nélkül a tested nem tud teljesen jól működni. Okos a tested, ezért úgy döntött, hogy a menstruációra nincs szüksége, mert az csak teher lenne a gyengébb testnek. Ha tényleg emiatt van, akkor pár hónap alatt vissza kell jönnie majd, ha nem sanyargatod magad és normálisan eszel, minden tápanyaggal együtt.

2020. aug. 20. 23:42
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Annyi, ameddig a tested nem ér el egy minimális testzsír százalékot. Kérdés mennyi idő alatt hízol vissza néhány kilót. Én 8 hónapig nem menstruáltam, mire helyrejött az 3 hónap volt.
2020. aug. 20. 23:47
 3/4 A kérdező kommentje:

2 hónapja biztosan visszaálltam.

Köszönöm a válaszokat! :)

2020. aug. 21. 10:53
 4/4 anonim válasza:
100%

Igen, a kettesnek igaza van. Én anno 300-400 kalóriákat ettem, és mostz visszanézve jó nagy egy hülye voltam.A menstruációm is elment, kb 1 évig nem volt,a hajam is hullott,minden bajom volt (és gazdagodtam egy autoimmun- betegséggel is).Mikor kórházba kerültem elkezdtem normálisan enni, de onnan nekem még kb 8 hónap volt mire visszajött.Pedig a testzsír-százalékom nem volt kifejezetten alacsony, mivel én ezt az őrültséget 90 kilóval kezdtem, de a szervezet besokall - hiánya van vitaminokból, s nem mellesleg azt tartja fontosnak, hogy túlélj, és minden más nem létszügséges funkciót( pl. hogy legyen gyereked, amit egy ilyen energiahiányos állapotban úgysem tudnál egészségesen kihordani), leállít.

Mire úgy érzékeli, hogy minden rendben van eltelhet egy kis idő.De ha fél év múlva sem jön vissza, azért én azt javaslom,hogy keress fel a panaszoddal egy nőgyógyászt is, és ellenőrizzétek a hormonjaid szintjét, mivel az ilyen anorexiás állapothoz közeli megvonás kibabrálhat ezekkel is.De mivel még csak 2 hónapról beszélünk, egyél továbbra is rendesen,és nyugodj meg :)

2020. aug. 21. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!