Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Gyorsabb, hatékony fogyás?

Gyorsabb, hatékony fogyás?

Figyelt kérdés

Nem arról van szó, hogy x idő alatt le akarok dobni x kilót.

De abba a módszerbe, hogy számolgassam a kalóriát és kevesebbet egyek valahogy nem látok kiutat, és nem 6-7 év múlva szeretnék megszabadulni a -40 kgtól...

Szóval :)

Nektek mi segített a fogyokúrába? Minden válasz érdekel itt vagy privátba.

Étrend, testmozgás, vízfogyasztás stb

Válaszokat köszönöm

2020. aug. 20. 00:52
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Nincs más módszer, az a minimum, hogy kevesebbet kell enni, és sokkal tudatosabban, 40kg túlsúllyal elég mozgás a séta is kezdetben. Inni meg 3-4dl/10kg. Nem 6-7 év 40kg-tól megszabadulni, ha ennyi idő alatt szedted is össze, de legalább 1-1,5 év, és akkor nagyon kitartónak kell lenni.

A fogyókúrában csak az elszántság fog segíteni, csodaszerek nincsenek, illetve illegálisak (nem véletlenül).

2020. aug. 20. 02:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Igy van! Elso jol irta!

Massal csak kicsinálod magad.

Egyébként en 1 ev alatt 22kgot fogytam, es konkretan jókat ettem mette! Szerintem nem kell ennel több :D

2020. aug. 20. 06:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Pedig a kulcs tényleg a kalóriadeficit és a mozgás
2020. aug. 20. 07:45
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem arra gondoltam, hogy csokit akarok enni és nem mozogni...
2020. aug. 20. 08:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Esetleg kifejtenéd, hogy pontosan hogy értetted? Kevesebb idő alatt fogynál le? Vagy kevesebb energiaráfordítással? (Úgy értve, hogy a kalóriaszámlálás nagy energiaráfordítás, mert mindig mindent méregetni meg irogatni kell.) Vagy hogy értetted?

Ha az energiaráfordításra gondoltál: a kalóriaszámlálásnál megteheted azt, hogy két-három hónapig csinálod, és utána már fogod tudni, hogy kábé mit kell enned ahhoz, hogy folytatódjon a fogyás, tehát mi neked a normál adag. Párhavonta persze érdemes újra elővenni a konyhamérleget egy hétre ismétlés gyanánt.

2020. aug. 20. 09:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia.

A jó módszer fogyáshoz, életmódváltáshoz nagyon egyéni, mindenkinek. Sok mindentől függ. Pl mit vagy hajlandó megenni, mennyire vagy válogatós, egyáltalán milyen ételeket szeretsz, milyen a szervezeted, milyen az anyagcseréd..innen kell elindulni.

Én a magam részéről 56 kilót fogytam màsfél év alatt, ( a többi még folyamatban).

Húsokat, sonkát, kolbászt, szalonnát, rengeteg zöldséget, tojást, tejtermékeket, olajos magvakat eszem , valamint szénhidrátcsökkentett kenyeret- tésztát mértékkel, diabetikus édességeket mértékkel.

Fehérlisztes cukros cuccokat kerülöm, egyetlen kivétellel, ez a havi 1 tudatosan beillesztett csalónap.

Na szóval a lényeg az, hogy általánosságban véve átálltam szénhidrátszegény táplálkozásra, sok zsírral, sok fehérjével. Nekem ez jött be. Őszintén szólva nekem ez a tökéletes étrend. Olyan jókat és változatosan eszem mint még soha, és többet is eszem mint régebben. A minőség és a tápanyagarányok változtak csak.

Az első pár hétben vezettem, számoltam, hogy lássam mi a helyzet a tápanyagok arányait illetően, aztán már mikor kezdett az agyamra menni az adminiszrálás azt abbahagytam, az êletmód viszont maradt😊 Kalóriákkal nem foglalkoztam, próbáltam kalóriaszegény fogyókúrákat...esélytelen voltam mert gyűlölök éhezni, koplalni. Szerintem hülyeség puszta kalóriákra alapozni, sokkal fontosabb mit eszel ( milyen tápanyagot), milyen minőségben, és hogy hogy reagál erre a szervezeted... mint hogy mennyi kalóriát fogyasztasz összesen. És persze az éhségre- jóllakottságra figyelni, nem érzelmi alapon enni. Persze extrém szélsőségek nélkül. Nagyon rég nem is számolok már semmit. Csak eleinte volt rá szükségem, akkor is a makrók miatt. Azóta az étrendem és a szokásaim nem változtak.

Mozgás tekintetében még van hova fejlődni. Eleinte lassú séta, kis tornázgatás, másra nem voltam képes, majd szobabicikli, aztán elkezdtem hasra is edzeni, súlyzózni is, és már 6-9 km gyorsgyaloglás is simán megy. Idővel szeretnék elkezdeni futni, amint a súlyom engedi és nem vágja tönkre az ízületeimet.

3, 3,5 liter vizet iszom naponta, de nem fogok álszenteskedni. Havi párszor lecsúszik zero kóla cherry vagy citromos, néha zero citromos tea, vagy szintén cukormentes gyümölcsízű ital is.

2020. aug. 21. 02:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!