Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan ne egyek egész nap...

Hogyan ne egyek egész nap unalmamban?

Figyelt kérdés

Saját vállalkozásban dolgozom irodában, így mondhatni egész nap ehetek amikor akarok, nincs fél órás ebédidőm vagy kávészünetem, és ezt kihasználva unalmamban eszegetek is. Nem vagyok túlsúlyos, de ha így haladok előbb utóbb az leszek, főleg mivel régebben ha stresszes voltam, rosszabb időszakaim voltak rajtam az nem evéssel csapódott le, de valamiért ez megfordult egy ideje és már evésbe fojtom a problémáimat. Az irodám a lakásom alatt van, szóval hazaugranom sem tart semeddig valami harapnivalóért, és a hobbim sem könnyíti meg az életem, mivel írni és olvasni szeretek. Szintén ülő foglalkozások ami közben jó csipegetni.

Nem konkrét étkezéseket csapok óránként, csak hopp egy fél bögre gabonapehely, hopp egy paradicsom, hopp egy szelet sajt, egy kis csoki, egy savanyú uborka stb stb.

Valami tipp, hogy amint egy kicsit félrekoncentrálok pl írás közben egy mondattól, ne azonnal az jusson eszembe, hogy enni kéne valamit?

2020. aug. 10. 11:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
Azt javaslom hogy igyál helyette, nálam az segít, mert eltelít.
2020. aug. 10. 11:19
 2/13 anonim válasza:
Vegyél súlyzót vagy szobabiciklit és tolj inkább 10 percet.
2020. aug. 10. 11:19
 3/13 anonim ***** válasza:
97%

Evés helyett igyál meg egy pohár vizet, és kicsit mozgasd meg magad, de komolyan. Minden szempontból jót teszel vele magadnak.

Vagy nap elején készítsd be magadnak az egész napi kaját, és ha az elfogyott, akkor ne csipesegg tovább.

Amúgy ez, amit leírtál nem tűnik olyan vészesnek, bár jó lenne tudbi, hogy mit takar a stb, stb, illetve mit szoktál amúgy enni ezeken kívül, főétkezés gyanánt.

2020. aug. 10. 11:21
 4/13 anonim ***** válasza:
45%
Igyál, és egyél olyat, amitől nem hízol. Gyümölcs, puffasztott rizs, pár szem mogyoró, mandula, stb. Tudom milyen ez, ugyanígy vagyok én is. Tök mindegy mi lenne itt az asztalomon, enném amíg el nem fogy.
2020. aug. 10. 11:28
 5/13 A kérdező kommentje:

Normálisnak gondolom a főétkezéseimet, főzni szoktam, hol diétásabban, hol nem, igaziból amit kívánunk a párommal, csirkemell-rizs, levesek, főzelékek, úgyhogy nem vagyunk egy gyorséttermesek vagy rendelgetősek.

A csipegetés sem 100%-ban nasiból tevődik össze, ahogy írtam is, lehet az épp egy paradicsom, vagy savanyúság, ugyan így lehet egy paprika, bármi gyümölcs, de süti is, mikor mi van otthon vagy mit kívánok. Mondjuk nem segít sokat, hogy az irodám bal oldalán pékség a szomszéd a jobbon pedig cukrászda :D Az éjjel beszökő illatokról pedig már ne is beszéljünk, amikor csorog a nyálam, de legalább akkor elég fáradt vagyok, hogy ne keljek fel enni csak mert jó illatokat érzek.

2020. aug. 10. 12:01
 6/13 anonim ***** válasza:
95%

Több dolgot lehet csinálni. Ha a lelked mélyén egy könyvelő bújik, akkor próbáld ki, hogy számolod a nasi-kalóriákat. A főétkezéseket nem kell, ha azok normálisak. A nasikból napi 100 vagy 200 kcalnál több ne jöjjön össze. Nyilván ennyi töblettől is lehet hízni, de a nasikkal inkább az a baj, hogy simán össze lehet csipegetni 600 vagy 1000 kcal-t is egy nap.

A fenti módszer "egyszerűsített" változata, hogy reggel összekészíted a 100 kcal nasit, és azt csipegeted. Ne az asztalon legyen, legalább a szomszéd szobába kelljen átsétálni érte, különben nem fog estig kitartani. Mikor összeállítod, rá fogsz jönni, hogy inkább sárgarépát, paradicsomot, uborkát stb. érdemes beletenni, mert adott kalóriamennyiség így többet tesz ki.

Ha meguntad a számolást, akkor pedig áttérhetsz arra, hogy csak olyasmit nasizol, amik alacsony kalóriatartalmúak. Ezt addigra már jól ki fogod tapasztalni.

A legjobb - a tested szempontjából - az lenne, ha nem nasiznál. De nálad nem arról van szó, hogy súlyosan veszélyben van az egészséged, annyira elhíztál, úgyhogy szerintem nem érdemes teljesen lemondanod ezekről a kellemekről.

2020. aug. 10. 12:13
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem fog tetszeni válaszom, ám azért leírom:

unalmadban evést úgy tudod elkerülni, hogy megtanulsz gondolkodni.

Akinek vannak gondolatai, az nem ér rá unatkozni.

Probléma megoldva.

2020. aug. 10. 12:38
 8/13 anonim válasza:
Legyen az asztalodon egy flakon víz, addig se eszel és telít is.
2020. aug. 10. 13:40
 9/13 anonim válasza:
97%
Rágjál rágót unalmadban inkább, én mentolosat ajánlok,az nekem mindig elveszi az étvágyamat.
2020. aug. 10. 14:02
 10/13 anonim ***** válasza:

Az en kedvenc tippem unalomeves ellen:

Olyan dolgokat egyel, amik nagyon alacsony kaloriasak, es nem a legnagyobb kedvenceid.

Nalam a tuti befuto a sargarepa. Mindig van a hutomben egy nagy adag, meghamozva, cikkekre vagva.

En szeretem a repat, igy amikor ram jon az ehetnek jol esik, DE nyilvan nem a legnagyobb kedvenc, igy kb par darab utan mar eleg is volt, nincs meg az a “zabalhatnek meg” kategoria. Ez a jele annak, hogy valojaban nem ehes vagy, csak unalombol ennel.

A masik, hogy eves helyett igyal.

Pl, egy meleg tea is jol eltelit.

A rago nalam nem valt be, csak ehesebb lettem tole.

2020. aug. 10. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!