Mennyire zsíros a hasam?
(az ananászos bugyogótól most tekintsünk el, amikor fényképeztem nem gondoltam hogy bárki is látni fogja ezt a fotót)
Mostanában egy kicsit meghíztam és most ennyire zsíros a hasam. Mennyi idő amíg újra lapos lehet? És mennyi idő mire elérem hogy kockás legyen, ne durván, de azért látszódjanak?
Hasizom gyakorlatokat csinálok heti 2-3x (mellette a többi izomcsoportra is erősítek nyugi) és 1-2x kardiózok, futok vagy biciklizek.
Az a baj hogy rászoktam arra hogy nagyon bezabálok, annyira hogy feszüljön a hasam ilyen hülye egészségtelen kajákból.
Vajon mennyi idő amíg újra vékony leszek?
Bocs, de én itt nem látok semmilyen hasat, nem is nagyon értem, hogy te mit látsz.
Ha kockákat akarsz, akkor hagyd el az egészségtelen eteleket, és növeld a feherjebevitelt, mellette pedig súlyzós edzés teljes testre, nem csak a hasadra.
Előtte kockás volt a hasad, és ez már az elhízás eredménye?
Kockás hasat lányként kicsit nehezebb formálni, egy év intenzív edzés, hasizomgyakorlatok, és több fehérjebevitel szükséges, mint ahogy előttem válaszolta valaki.
Mintha nagyon kihúztad volna magad, nekem úgy tűnik, de úgy nem ér ám!
Ha lazán állsz, akkor is ilyen?
Mert így semmi zsír nem látszik a hasadon, ez csinos így, kocka nélkül is. Ha barnulnál picit, tónusosabbnak tűnne, napizással lehet csalni a látványon ici picit.
Nekem átlagosnak rűnik,szerintem egész jó:)
Esetleg egy kis sport nem ártana,de felesleged nem nagyon van
L
Szerintem minden rendben van a hasaddal. Ha kockásat szeretnél: mindenkinek az, csak a zsírtól nem látszik. Bár tény, minél vastagabb az izom, annál mutatósabb, ugyanis akkor mélyebbek a barázdák.
De ahhoz, hogy látszódjon, olyan szintre kell levinni a testzsír százalékot, ami nőknél már egészségtelen.
Itt találsz egy nagyon jó cikket a hasizom felépítéséről, és fejlesztéséről:
A szálkásításhoz, diétához sok weboldalt találsz.
Azt viszont nem sok helyen írják le, hogy ha nem vagy kigyúrt testépítő, akkor ehhez a testzsír százalékot 10-12% környékére le kell vinni. Vagy még lejjebb.
Ha igazán izmos vagy, akkor 16-18%-nál már látszódnak a kockák, de ehhez komoly izomtömeg kell.
És nőknél az egészséges testzsír százalék 20-25%. 20% alatt már kimaradhat a menzesz, és akár meddőséget okozhat. Szóval a kockahassal ezt (is) kockáztatod.
Amit érdemes még elolvasni a témában:
A testzsírszázalékról meg itt:
Köszönöm a válaszokat, nincs testképzavarom, tudom hogy így is teljesen jó vagyok, de van mikor laposabb a hasam és nekem az jobban tetszik.
Lányként nem annyira szeretnék súlyzós edzést csinálni, inkább csak saját testsúlyosokat, remélem hogy ezzel is tudok eredményt elérni.
22% a testzsírom, volt 20 is de akkor már kimaradt a menzeszem, ezért nem tudok alá menni, pedig szeretnék mert akkor már egy picit látszódtak a kockák.
És igen tudom hogy milyen fehér vagyok:D de nem szeretnék lebarnulni (meg nem is annyira tudok, csak leégni)
"22% a testzsírom, volt 20 is de akkor már kimaradt a menzeszem, ezért nem tudok alá menni, pedig szeretnék mert akkor már egy picit látszódtak a kockák."
Akkor ezzel el is döntve. Mint fentebb írtam, 20% felett nem látszik a kockahas! 20% alatt meg elmaradhat a menzesz, tehát a peteérés is...
Ergo vagy kockahas, ezzel a meddőség kockázata.
Vagy nincs kockahas.
Te tudod, mennyit ér meg neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!