Mi a véleményetek a mai étrendemről? 40 kg felesleg van rajtam.
Reggeli: 3 tojás olivaolaj 1 kis szelet kenyér
Ebéd: kis adag paprikás krumpli, 6 db kovászos uborka
Uzsonna: 50 g sajt, 1 banán, 4 szilva (ezeket kiszamoltam és összesen majdnem 300 kcal)
Ezeken kívül ettem még egy őszibarackot.
Szerintetek egyek ma még? Mit?

Ne izgulj, ez biztos, hogy ezerszer jobb, mint ahogy előtte ettél. Nagyon jól csinálod, figyelj jobban az arányokra, ugyanez a CH oké, csak ennél sokkal több fehérje legyen, hogy ne izombol fogyj.
Akik még okoskodnak, azok meg biztos nem próbáltak meg 100 kg feletti súlyról lefogyni, az ő esetében már ez is hatalmas változás, és szépen alakulni fog majd.. a dietanaciskodas helyett inkább segítsétek tanácsokkal.

Ràntottához minek kenyér? Az lehetne egy külön étkezés ( kenyér), nyers zöldségekkel, sonkával/kolbàsszal és sajttal.
Nekem valahogy ez így kevésnek tűnik, és kicsit uncsi, remélem eszel olyan zöldségeket is amikben kevesebb a keményítő, + olajos magvakat.
Viszont eléggé túltolod a cukrot. A sok felesleges fruktózt zsírrà alakítja a hasnyàlmirigy.

Szerintem ez az étrend így nagyon hiányos. Soknak tűnik a szénhidrát (az elfogyasztott ételek mennyiségéhez mérten), a fehérje pedig borzasztó kevés, jó ha van 35g, pedig legalább 100-nak kéne lennie.
A tojás reggelire, vacsira tök jó. Ha nem tudod elengedni a kenyeret, akkor válassz teljes kiőrlésűt, rozsost. 50g simán belefér. Bár, én mikor már nagyon belelendültem a fogyókúrába, akkor igyekeztem kiiktatni, és ilyesmikkel helyettesítettem: [link]
Plusz, amit én most találtam egy csoportban, az a hamis bundáskenyér, és szerintem baromi jó, és egyszerű. Recept: 1 tojást és 1 púpozott ek. útifűmaghéjat, kis sót, késhegynyi szódabikarbónát elkeverünk, és pici kókuszolajon serpenyőben pár perc alatt megsütjük (meg kell fordítani, ha az alja megsült). Szerintem finom, nekem 2 tojásból 2 ek. útifűmaghéjból 2 szelet elég reggelire, de olyan kevés kcal és nevetséges mennyiségű szénhidrát van benne, hogy beleférne 3-3-ból is.
Ebédre ne paprikás krumplit egyél, ha fogyni akarsz, hanem lehetőleg fehérjében gazdag ebédet. Én húsokat szoktam salival/párolt zöldséggel, és mindig készítek mellé egy kis bulgurt, kuszkuszt, ritkán barna rizst, mert hát szükségünk van a benne lévő szénhidrátokra.
Vacsorára édesítőszerrel, és fahéjjal ízesített zsírszegény túró-natúr joghurt, vagy cottage cheese-natúr joghurt keverékét szoktam enni, amibe teszek 100 g idénygyümölcsöt. Általában ezt eszem, mert este kívánni szoktam az édeset, és ezzel elvagyok.
Tízóraira, uzsonnára szoktam fehérjeshake-et fogysztani. Heti 4-5 alkalommal tornázom 50-60 percet.
Így 23 kg-ot fogytam pár hónap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!