Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kinek mennyi idő kellett a...

Kinek mennyi idő kellett a fogyáshoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2 gyermekes anyuka vagyok, mikor megszültem az első gyermekem 86kg lettem 60-ról

A másodikat 98kg-al szültem

Ami után ment le egy kicsi, 89-90kg közt voltam hónapokig viszont múlthéten rá álltam a mérlegre most 99 vagyok

Pajzsmirigyes vagyok

Háziorvosom a pajzsmirigy slim gold tablettát ajánlotta

Meg vagyok lepődve mert nem hittem hogy léteznek ilyen csodaszerek

Nem vagyok fáradt sokkal jobban érzem magam

Megpróbálok napi 5x étkezni

Tojás, virsli, tonhal sok sok zöldséggel és sajttal vagy valami öntettel hogy ne legyen száraz

Arra lennék kiváncsi kinek mennyi idő kellett hogy elérte a kivánt végeredményt?

Minimum 75kg-ra szeretnék lefogyni

Ti milyen időközönként méritek magatokat?

2020. júl. 30. 08:17
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Én 84 kg-ról indultam február 19-én, ma reggel 67,8-at mutatott a mérleg. Még hátravan pár kilo, bár addig szeretnék fogyni, amígy jól nem nézek ki, mert nem csak a kilok számítanak.

18L (160cm)

(Bár nekem nincs semmiféle egészségügyi problémám)

2020. júl. 30. 08:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 6 hét alatt 2.5 kilót fogytam. 82-ről 79.5-re.
2020. júl. 30. 09:05
 3/10 A kérdező kommentje:

Első válaszoló, ne becsüld alá magad biztos csinos vagy!

A második pedig én is örülnél neki ha legalább ennyit fogynák

Sok sikert nektek

2020. júl. 30. 10:09
 4/10 anonim ***** válasza:
Nagy súlyból (118 kg) január eleje óta fogytam 27 kg-t. Azóta egyre lassul, most már a heti fél kg-ra állt be.
2020. júl. 30. 10:32
 5/10 anonim ***** válasza:
54%
Virsli, sajt, öntet... Ezeket iktasd ki, ha fogyni szeretnél. Kérj segítséget az étrended összeállításához. Mindegy h mennyit sportolsz, Hányszor eszel, ha nem jó az étrended.
2020. júl. 30. 10:39
 6/10 anonim ***** válasza:
64%

Szia!

Jól beállított pajzsmirigygyógyszer mellett nem szabadna, hogy gondot okozzon a fogyás, amennyiben az étkezés terén rendet teszel az életedben, és egy kis mozgás sem árt, bár ha naphosszat szaladgálsz a gyerekek után, az már jó kezdet.

Én szintén pajzsmirigyesként évekig nem tudtam lefogyni, és mindig a betegséget okoltam, de végül kiderült, hogy csak az elhatározás hiányzott. Azt javasolnám neked, hogy csináltass egy nagylabort, hogy lásd tényleg minden rendben van-e (D-vitamin hiány tud pl. fáradtságot, levertséget okozni), és első körben konzultálj a háziorvosoddal, hogy ő milyen étrendet, mozgást javasol (főleg ha még szoptatsz esetleg).

Ha egészségügyileg rendben vagy, akkor pedig el lehet kezdeni változtatni az étrenden, beiktatni egy kis mozgást, legalább heti 2-3 alkalommal. A jelenlegi súlyoddal valamilyen lazább, nem ugrándozós tornát ajánlanék, vagy biciklizést, sétát.

Étkezés: ehhez léteznek mindenféle kalkulátorok, ahol ki tudod számolni, hogy a te életkoroddal, súlyoddal, magasságoddal, és fizikai aktivitásoddal naponta hány kalóriára van szükséged. A cél az lenne, hogy ezt az értéket csökkentsd, vagyis kalóriadeficitben legyél. Ha kb. 500 kalóriával csökkented a napi bevitt mennyiséget az ajánlotthoz képest, az nagyjából heti fél kiló fogyást fog eredményezni. Ez egy egészséges mértékű súlyvesztés, és nem is túlzottan megterhelő a szervezet számára. Arra viszont mindenképp ügyelj, hogy 1200-1300 kalóriánál kevesebbet ne egyél. Ha ennél kevesebb jönne ki, akkor inkább mozogj többet napi szinten, vagy legyen lassabb a fogyásod üteme, de semmiképp ne éheztesd magad.

Az ételek minősége: én azt az elvet vallom, hogy bármit lehet enni, de csak mértékkel, és csak annyit, ami belefér a kalóriakeretedbe. Azonban a sokak által csaló kajának nevezett élelmiszerek általában már kis mennyiségben is rengeteg kalóriát tartalmaznak, és sokkal kevésbé laktatnak, mint a hagyományos ételek, így a nasik, csokik, csipszek mellőzése kifejezetten ajánlott.

Nekem személy szerint az jött be, hogy kezdetben teljesen megvontam magamtól ezeket az ételeket, valamint az éjszakai evészetet is beszüntettem. Az első 2-3 hétben, míg átálltam, szinte a falat kapartam, de megérte. Azóta már időnként engedélyesez magamnak egy-egy kekszet, vagy néhány kocka csokit, 1 gömb fagyit, ilyesmiket, de csak mértékkel. Ezen van a hangsúly.

Azt, hogy milyen rendszerességgel étkezz, magadnak kell rájönni, hogy mi jön be, kísérletezz, tapasztald ki! Ha bármi konkrét kérdésed lenne, akkor keress nyugodtan privátban.

2020. júl. 30. 11:40
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is pajzsmirigyes vagyok, szintén 2 gyerekkel :)

65-ről 50 kg-ra 3-4 hónap alatt fogytam le. Most 54 kg vagyok (163 cm), miután szedtem fel egy kis izmot.

A kajáiddal nincs gond, bár virsli helyett ehetnél húst. (Én akkor eszem virslit, ha nincs időm főzni, max. hetente 1x). A sok zöldség szuper, elég változatossá teheti az étrendet.

Ha nem vagy fáradt és jobb a közérzeted, az jó jel, a diétádnak is lehet hozzá jócskán köze, nem csak az étrendkiegészítőnek.

2020. júl. 30. 12:54
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Szintén pajzsmirigyes vagyok. Mellette IR, PCOS. Nem szedek gyógyszereket.

Nagy súlyról kezdtem, most jàrok nagyjàból a félút előtt, 17 hónap,-53 kg. Szerintem még jó màsfél - 2 év biztos kell mire a végére érek. 170 kg--> 117 kg.

Havi 1-2 alkalommal mérek. A cél olyan 60-64 kg körül van. Meglàtjuk hogy érzem magam akkor... Igazàból már most is sokkal jobban vagyok, de még mindíg

bőven elhízott, szóval egyértelműen megyek tovàbb😊

2020. júl. 30. 13:05
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat.

Az étrendemet tanácsadó rakta össze, nagyon kevés ételt eszem

Ő kérdezte hogy mit szeretek ez alapjan állítottuk össze

A virslit azért eszem mert főtt húst soha nem eszem

Csak spagetti

Ezt csak egy héten egy napon ehetem

A tonhalat is csak azért kezdtem el mert azt nagyon ajánlották

Most heti 1x kell mennem edzeni

A másik hónapban heti 2x

Remélem sikerülni fog

Nektel is kitartásr

2020. júl. 30. 16:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia sikerült lefogyni? Én ma kezdtem el szedni
2023. febr. 6. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!