Mekyik a rosszabb diéta szempontjából, majonéz vagy a ketchup? És miért?
Majonézban sokkal több a kalória az olajtartalom miatt.
A ketchup - feltéve, hogy nem műanyag, hanem paradicsomból készül - legalább rostos és likopint tartalmaz.
A majonéz, ha valódi tojással készült, vasat, fehérjét és B-vitaminokat tartalmaz viszonylag jelentős (a tojástól függő)
A majonéz: gyakorlatilag olajból áll, némi tojássárgájával, ami szintén nagyrészt zsíradékot tartalmaz.
100 g 576 kcal, 50 g zsír, 30 g szénhidrát, 1 g fehérje
1 ek 96 kcal, 8 g zsír, 6 g szénhidrát
A ketchup: paradicsom füszerekkel, ezekben alig van kalória.
100g 102, 0 zsír, 23 g szénhidrát, 1 g fehérje
1 ek 15 kcal, 0 g zsír, 3 g szénhidrát, 0 g fehérje
Amit mi szoktunk használni:
Univer majonéz: 4,8 g szénhidrát/100 g
Globus ketchup: 24 g szénhidrát/100 g
Előbbi jobban passzol az én szénhidrátszegény étrendembe, még ha kalóriából jóval több is van benne. De amúgy is csak nagyon keveset szoktam enni belőlük (5-10 g), így nekem bármelyik belefér.
(Amúgy még a light ketchupokban is több szénhidrát van, mint ebben a majonézben.)
Néha eheted bármelyiket, ami illik a kajához, csak a kalóriakeretet ne lépd túl vele.
Ha majonézt eszel, akkor sokkal könnyebben megtörténik, mint ketchup esetén, de egyik sem "bün" önmagában véve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!