Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lett valami változás a közérze...

Lett valami változás a közérzetetekben amikor felhagytatok valaminek a fogyasztásával (pl. cukor, fehérliszt, koffein, stb.)?

Figyelt kérdés
Mit hagytatok abba? Mi változott?

2020. júl. 22. 14:19
 1/9 anonim ***** válasza:
16%
A kávét ha lerakod, akkor elmúlik az a fejfájás amit az extrém koffeinfüggők éreznek ha régen ittak. Akárkit megkérdezek, hogy miért issza azt a szrt, azt válaszolja, hogy mert különben fáj a fejem. Lesznek elvonási tünetek, 1-2 hétig sűrűn előjön majd a fejfájás de utána annyi, nem kívánod többé.
2020. júl. 22. 14:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Amikor még csak elkezdtem egészségesebben étkezni, először a tejszínhab és a cukor elhagyásával észrevettem, hogy sokkal szebb lett az arcbőröm, nincsenek azok a nagy gyulladt pattanások. Ja igen a tejet is elhagytam, de azt a laktóz miatt, kevésbé voltam végre felpuffadva és a hasam se görcsölt többet.

Kilók is mentek le. Oké mondjuk ez nem élelmiszer, de pl. a mozgás javított az alacsony vérnyomásproblémámon is. Azóta kiderült a PCOS-em és most 160g-os diétát követem, szinte alig eszek gyors ch-t, mindent lecseréltem az egészségesebb verzióra, gondolom a sok lassú ch fogyasztása miatt nem tör rám többet az az iszonyat nagy édesség ehetnék és cukorsóvárgás, ami előtte jellemző volt. Pedig én aztán csoki-imádó voltam/vagyok is azért (és extrém túlsúlyom sincs, na mindegy). A kávé az, amiről viszont nem tervezek lemondani, egyszerűen azért, mert szeretem az ízét, az illatát, igazi rituálé egy kávézás nálam, este csökkentett/mentes koffein tartalmút iszom, hogy tudjak aludni, és nem, nem dohányzom, nem annak a "hozadéka", most ennyi jutott hirtelen eszembe.

Te mit tervezel, kedves kérdező? :)

2020. júl. 22. 15:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Koffein elhagyása: jó közérzet, nem hiányzik és nem úgy kelek fel reggel, mint a mosott rongy, hanem energikusan.

Alkohol (fröccsök): régebben heti pár alkalommal is borozgattam. Nem komolyan, de sajnos része volt a lazításnak. A diéta miatt hagytam abba, hiszem a kalória tartalma sem elhanyagolható, de meglepő módon remekül érzem magam és jól tudok lazítani nélküle is. Edzésnél is segít, mert egy péntek esti borozás után szombaton komolyabb edzést nem tudtam lenyomni.

Amikor a kenyeret és tésztát elhagytam, laposabb volt a hasam, nem puffadtam úgy. Mondjuk most volt egy rossz időszakom és visszaálltam, de megint tervezem feladni.

2020. júl. 22. 15:02
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a fehér kenyér amit elhagytam kB másfél éve , és azóta sem nagyon eszek csak nagyon ritkán egy szeletet de már nem is esik olyan jól.

Az édességet egy héten max kétszer megengedtem magamnak, ezen kívül normálisan ettem.

Mozogni csak az iskolában mozogtam tesin, de így is kb fél év alatt 74kg-ról 64-5 kg lettem 🙏.

Lehet sok időnek hangzik, de ez diéta nélkül volt, keveset mozogtam szóval..

2020. júl. 22. 16:26
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem semmi ilyen szenvedélyem nem volt, csak szerettem sok finomat enni.

Talán a kenyér félék, de megvagyok napi 1 szendviccsel, úgyhogy nem vészes.

Mióta oda figyelek mennyit eszek meg mozgok azóta könnyebbnek érzem magam. Régen gyakran annyit ettem, hogy fájt a hasam már rosszúl voltam.

2020. júl. 22. 19:18
 6/9 anonim válasza:
100%
Mielőtt nem étkeztem egészségesen és sok egészségtelen kaját ettem, sok édességet akkor nem éreztem belül jól magam,mert éreztem hogy szenny van bennem. Mióta jól étkezek nagyon jól érzem magam kívül, belül. Nem érzem " nehéznek" magam
2020. júl. 22. 20:39
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mióta csökkentettem a szénhidrátot és túlzottan zsíros ételeket én is "könnyebnek" érzem magam. Ez persze csak addig tart, amíg el nem megyek futni, mert ott hirtelen megint 80 kilósnak érzem csak a lábam.. :D

Őszintén én ezen és a fogyáson kívül nem sok mindent figyeltem meg. Eddig sem voltak nagyobb egészségügyi problémáim. Sokkal jobb a közérzetem, de ez nem feltétlenül a táplálkozás miatt van, mert nagyon sok egyéb pozitív változás is történt az életemben.

2020. júl. 22. 20:53
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Cukor, fehérliszt. 95%ban hagytam el. Havi egy csalónapot tartok. És egyébként is visszaszorítom a szénhidràtot.

- elvonàsi tünetek 4-5 nap folyamatos fejfàjàs, kézremegés, szédülés aztàn elmúlt és minden jobb lett

- elmúlt a függőség

- megnőtt az energiaszintem, sorra ébredek fel az óra előtt, fàradt, àlmos se vagyok nap közben mint régen

- közben beindult a fogyàs is ( ez volt a cél)

- plusz javult a hormonhàztartàsom és az egészségem is. Petefészkemben cisztàk voltak, de felszívódtak. Javult pajzsmirigy alulműködésem, gyógyszer nélkül- 8,6- ról lement 3,2 re.

2020. júl. 22. 21:02
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Amióta elhagytam a cukrot, sokkal szebb a bőröm. Nem pattog ki, nem zsírosodik. Főleg az arcom és a vállam volt problémás. Továbbra is eszek hébe-hóba cukrot, kis mennyiségben nincs bajom tőle, de ha egy-két hétre elengedem magam, azonnal látszik az eredménye, rögtön visszajönnek a ragyák.

Amióta elhagytam a lisztet, nem puffadok.

És amióta elhagytam a tejtermékek nagymértékű fogyasztását (nem iszok mindennap tejet, nem eszek naponta joghurtot), azóta amellett, hogy szintén nem puffadok, kevésbé is vizesedem.

Szóval összességében sokat javult a közérzetem, sokkal könnyedebbnek érzem magam amellett, hogy a magabiztosságomon is sokat dobott ez a változás.

2020. júl. 23. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!