Hogyan fogyjak?

Figyelt kérdés

Akinek sikerült 10kg-ot leadni neked hogy sikerült? Én ezt 2 hónap alatt szeretném leadni ha lehetséges.

Hány kalóriát ehetek egy nap? Mik azok az ételek amiket egyáltalán NEM ehetek? Ételek amik felgyorsítják az anyagcserét? Tényleg fontos a fogyásnál az hogy jól aludjunk (7-8óra)?

Ha minden reggel 40 percet sétálok gyors tempóban még mozgásként az segít valamit?

•20éves nő vagyok 64kg és 162cm.

Keveset mozgok.

Milyen edzéseket csináljak? Úgy gondolom hogy egy héten 2-3x mehetne zsírégetős edzés (pl hiit) és még 2x popsira edzős. Tudnátok olyan videókat ajánlani amik jók és láttátok a válltozást is utána? Csak ne legyen olyan nehéz amiből max 6percet tudok megcsinálni :D

Meséljétek el nektek hogy sikerült vagy adjatok tippeket. Ha valaki olyan ír aki tényleg ért ehhez annak nagyon örülnék.

2020. júl. 16. 21:42
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ezt még leírom pluszba. A combom a legzavaróbb magamon és úgy vettem észre onnan tudok a legnehezebben fogyni, illetve a karomat is utálom. Ezekre tipp?
2020. júl. 16. 21:47
 2/14 anonim ***** válasza:
62%
Fogtam a diszperzites vödröt és leadtam a platóról. 14 kiló!!!
2020. júl. 16. 22:10
 3/14 anonim ***** válasza:
66%

Na jó, indításként rúgd ki a széket magad alól. Minden nap moss fel, porszívózz, takaríts. Lift helyett lépcsúzzfel is, le is.

Legyél reménytelenül szerelmes.

Tényleg aludj tisztességesen.

Ne gyakszizz -> Goto 1.

2020. júl. 16. 22:13
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
Röviden: Életmódváltás, nem rágörcsölés.
2020. júl. 16. 22:14
 5/14 anonim ***** válasza:
38%
Kalóriaszámolással
2020. júl. 16. 22:26
 6/14 anonim ***** válasza:
21%
Na, én tudom segíteni neked. Privátban szeretnéd vagy itt?
2020. júl. 17. 01:09
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
*tudok
2020. júl. 17. 01:09
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
6/15. 6 hónap, 15%. kb. Nincs kalóriaszámolgatás. Van önfegyelem
2020. júl. 17. 06:09
 9/14 anonim ***** válasza:
77%

Ha ez az össz felesleged, akkor azt, hogy két hónap alatt le fog menni felejtsd is el. Persze ha egészségesen akarod csinálni, mert lekoplalhatsz magadról 15-öt is ennyi idő alatt, de nyilván tönkremegy bele a szervezeted és amint abbahagyod két hét alatt a duplája jön vissza.

Olyan kalóriamennyiséget egyél, amivel kb. heti fél kiló (ez az egészséges fogyás üteme) súlyvesztést látsz. Kiindulópontnak egy netes kalkulátor jó lehet, mond egy körülbelüli értéket neked, de nem mindentudó az sem, ki kell tapasztalni magadnak, hogy pontosan mi az a kalóriamennyiség, amivel jó ütemben fogysz.

Kizárni semmit nem kell, nem diétában gondolkodunk, hanem életmódváltásban. Ha most azt mondom neked, hogy két hónapig semmi csoki, nasi, chips, stb. akkor mondjuk húznád egy hónapig, aztán kegyetlenül bezabálnál ilyenekből. Az életmódváltás arról szól, hogy olyan szokásokat alakíts ki, amiket aztán életed végéig tartani is tudsz, hogy aztán az a leadott 10 kiló ne is jöjjön vissza.

Tehát a kulcsszó a mindent lehet, csak mértékkel. Szerintem legjobb lenne, ha letöltenél egy kalóriaszámlálós appot (kalóriabázis, yazio, stb.) és az elején mindent mérnél és írnál bele, amit megeszel. Egy idő után rááll a szemed/agyad, én már ránézésre tudom pl., hogy ennek vagy annak mi a súlya meg a kalóriaértéke, de az elején hasznos lehet, mert jártam már úgy, hogy azt hittem diétásan eszem aznap, aztán kiszámoltam és 2300 kalóriára jött ki az aznapi bevitelem.

Ami az alapanyagokat illeti, ahogy mondtam semmit nem szabad megvonni magadtól, mindent lehet, csak mértékkel, de amit ajánlatos előnyben részesíteni: fehér húsok, zöldek, tojás, túró, zöldségek minden mennyiségben, nasinak gyümölcsök/olajos magvak. Ha mondjuk ilyenekből áll össze a napi étkezésed 90%-a, akkor 10% csalás akár minden nap beleférhet, én például minden nap eszem egy győri édest a kávémhoz, mert szeretem és mert kielégíti az édesség iránti vágyamat. Ha sok tésztát, kenyeret, krumpli vagy rántott kaját eszel, azokat tanácsosabb picit visszaszorítani, pl. csak heti-kétheti egyszer enni, akkor is úgy, hogy kalóriakereten belül legyél velük, így nem okoznak semmi problémát.

Ami még fontos, az a sok víz (napi 2-3 liter tiszta víz/ásványvíz, nem ízesített vagy bármilyen más cukros lötyi) és valóban, a napi 7-8 óra pihentető alvás.

Ami a sportot illeti: kezdd sétával, szeresd meg magát a mozgást, próbálj ki sok mindent, találj valamit, amit szeretsz és szívesen csinálsz. Mert mondhatom én itt neked, hogy súlyzós edzést csinálj meg fuss heti 3x, ha utálod minden percét, akkor nem sokáig fog tartani. Csinálj tényleg olyat, amit szeretsz, amit élvezettel tudsz csinálni. Ha ez a jóga, akkor a jóga, ha tánc, akkor tánc, ha úszás, akkor úszás.

Az életmódváltás nem a szenvedésről és önmagad sanyargatásáról szól, hanem arról, hogy olyan egészséges(ebb) szokásokat alakítasz ki, amiktől jobbam érzed magad, ami nem teher, hanem élvezettel csinálod.

Egyébként 24/L vagyok, 164 cm, 72 kilóról indultam, most 65-nél vagyok, 55 a cél, ha kérdésed van, vagy csak szeretnél valakit, aki motivál és segít, írj nyugodtan privátban. :)

2020. júl. 17. 09:22
 10/14 anonim ***** válasza:
31%
Csak azt nem értem, hogy miért pontoztatok le? Szerintem tök normálisan megkérdeztem, hogy itt szeretne-e erről beszélgetni, vagy inkább privátban?
2020. júl. 17. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!