Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Baj, ha jóval kevesebb szénhid...

Baj, ha jóval kevesebb szénhidrátot viszek be, mint az előírt mennyiség?

Figyelt kérdés

1400 kcal a napi keretem, elsősorban a kalóriákat számolom, makrók terén csak a fehérjére figyelek, hogy az meglegyen mindig.

Kalóriabázison vezetem a kajámat, mindent mérek. A napi makróim úgy néznének ki, hogy:

160g ch

40g zsír

105g fehérje

Azonban azt vettem észre, hogy bár a kalóriakeretem minden nap szépen tartom, a fehérje is mindig megvan, de zsírból mindig túleszem magam a ch javára, ma is feleannyi ch-t vittem csak be, mint az előírt, ellenben zsírból többet, így jött ki végül a ma elfogyasztott 1406 kalóriám.

És ez az esetek 90%-ában így történik, lehet ebből gond? Figyeljek rá jobban, hogy meglegyen a napi ch és szorítsam visszább a zsírt?

23/L

2020. júl. 10. 19:18
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nem baj, nekem bevált a LCHF étrend. Nem szeretem a zsírszegény ételeket, inkább szénhidrátból vittem be kevesebbet, így fogytam le.
2020. júl. 10. 20:36
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Kinek mi válik be. Nekem is jobban bejött a kevesebb szénhidrát. Sokat túrtam a netet, hogy miért ez a hivatalos ajánlásban az arány, miért ez a WHO ajánlás. Végül megtaláltam, kapaszkodj: a WHO szerint, ha az adott kalóriakeretben nagyobb lenne a zsír aránya, akkor több kalóriát vinnél be. Ami ugye nonszensz, ha amúgy is számolja az ember. Szóval csak nyugodtan.
2020. júl. 10. 21:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Norbi is helyeselné, ha tudná😁

Velem az a baj, hogy nem bírom a zsíros, olajos dolgokat, már kevéstől is hányingerem lesz. A szénhidrátot meg túl sokat eszek, ill szeretem is az édes dolgokat.

2020. júl. 10. 21:48
 4/8 anonim ***** válasza:
79%
Nem gond egyáltalán.
2020. júl. 10. 22:18
 5/8 A kérdező kommentje:

Hármas: nyilván nem kolbászból meg szalonnából viszem be, ahogy Norbi atyánk javasolta 😂

Pl. rengeteg tojást eszem, sok halat, szeretem az olajos magvakat, stb. Szénhidrátos dolgot meg nem igazán eszem, mert nem vagyok nagy tésztás/kenyeres, köretnek meg általában párolt zöldséget eszem, nem krumplit/rizst, így kb. a napi összes szénhidrát adagom 80%-a a reggelimben van, ami általában zabkása, meg a mapi 1-2 almában, amit nasiként eszem.

Köszönöm a válaszokat amúgy, akkor tartom ezt, mert egyébként azt vettem észre, hogy engem a zsíros dolgok jobban ellaktatnak, szénhidrátdús kaja után egy órával már kopog a szemem az éhségtől pl. Ment mindenkinek a zöld! 🤗

2020. júl. 10. 22:40
 6/8 anonim ***** válasza:
54%
Én is pont ugyanígy eszek, 3-4 hónap alatt csak sikerült fogynom valamit, szóval annyira rossz nemlehet
2020. júl. 10. 23:02
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Ha kis eltérés van, az nem gond. Ha a felét se éred el, az igen. Arra is szükség van. A túl sok zsír se jó, ha azzal pótolod. Fogyni ettől még fogsz, ha nem léped túl a kalóriakeretet, és a minőségi éhezés miatt is, ha túl kevés bármelyik makro. Szóval fogyni fogsz, csak az egészségednek nem teszel jót.
2020. júl. 11. 11:06
 8/8 anonim ***** válasza:
54%

Egyàltalàn nem szükséges ch alapú étrendet tartani. Nekem is ajânlott orvos 160g cht 1400-1500 kalóriàval, nagyon rossz volt, fogyni se tudtam.

Én LCHF étrenden vagyok vagyis zsír alapú az étrendem ebből viszek be legtöbbet,

kevés szénhidràttal 80-85 g / nap. Sokkal jobb nekem, és nem mellesleg 50 kilót fogytam😊

2020. júl. 11. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!