Baj, ha jóval kevesebb szénhidrátot viszek be, mint az előírt mennyiség?
1400 kcal a napi keretem, elsősorban a kalóriákat számolom, makrók terén csak a fehérjére figyelek, hogy az meglegyen mindig.
Kalóriabázison vezetem a kajámat, mindent mérek. A napi makróim úgy néznének ki, hogy:
160g ch
40g zsír
105g fehérje
Azonban azt vettem észre, hogy bár a kalóriakeretem minden nap szépen tartom, a fehérje is mindig megvan, de zsírból mindig túleszem magam a ch javára, ma is feleannyi ch-t vittem csak be, mint az előírt, ellenben zsírból többet, így jött ki végül a ma elfogyasztott 1406 kalóriám.
És ez az esetek 90%-ában így történik, lehet ebből gond? Figyeljek rá jobban, hogy meglegyen a napi ch és szorítsam visszább a zsírt?
23/L
Norbi is helyeselné, ha tudná😁
Velem az a baj, hogy nem bírom a zsíros, olajos dolgokat, már kevéstől is hányingerem lesz. A szénhidrátot meg túl sokat eszek, ill szeretem is az édes dolgokat.
Hármas: nyilván nem kolbászból meg szalonnából viszem be, ahogy Norbi atyánk javasolta 😂
Pl. rengeteg tojást eszem, sok halat, szeretem az olajos magvakat, stb. Szénhidrátos dolgot meg nem igazán eszem, mert nem vagyok nagy tésztás/kenyeres, köretnek meg általában párolt zöldséget eszem, nem krumplit/rizst, így kb. a napi összes szénhidrát adagom 80%-a a reggelimben van, ami általában zabkása, meg a mapi 1-2 almában, amit nasiként eszem.
Köszönöm a válaszokat amúgy, akkor tartom ezt, mert egyébként azt vettem észre, hogy engem a zsíros dolgok jobban ellaktatnak, szénhidrátdús kaja után egy órával már kopog a szemem az éhségtől pl. Ment mindenkinek a zöld! 🤗
Egyàltalàn nem szükséges ch alapú étrendet tartani. Nekem is ajânlott orvos 160g cht 1400-1500 kalóriàval, nagyon rossz volt, fogyni se tudtam.
Én LCHF étrenden vagyok vagyis zsír alapú az étrendem ebből viszek be legtöbbet,
kevés szénhidràttal 80-85 g / nap. Sokkal jobb nekem, és nem mellesleg 50 kilót fogytam😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!