Inzulinrezisztencia esetén ha előírt szénhidrát mennyiség 50 gramm ebédre, akkor ha csak 25 gramm, akkor még egyek hozzá 25 grammnyi szénhidrát mennyiségű kenyeret vagy nem baj ha kevesebb a szénhidrát?
Figyelt kérdés
50 grammot mondtak hogy megehetek ebédre, de most csak roston sült csirkemellet szeretnék enni zöldség körettel, aminek a szénhidrát mennyisége 25 gramm. Most akkor még tényleg muszáj ennem hozzá kenyeret is? Tehát tömnöm kell magamnak a szénhidrátot, biztos jó ez így?2018. dec. 16. 10:09
1/6 anonim válasza:
Ha ezt írták elő, akkor célszerű így megpróbálnod a diétát.
Gondolom el kellene kerülni az ingadozó vér/inzulin szintet, ezért kellene egységes mennyiségű ch-t enni.
2/6 anonim válasza:
Igen, edd meg hozzá a plusz szénhidrátot, mert ha keveset eszel és leesik a vércukrod, akkor falásroham is rádtörhet. Én is sokáig úgy lecsíptam mindenhonnan a szénhidrátot, de nagyon pórul jártam mert állandóan ingadozott a cukrom és rosszul voltam. (Én is IR-es vagyok). Nem fontos 25 g szénhidrátnak mindnek kenyérnek lennie. Igyál gyümilevet (cukormenteset termeszetesen, vagy egyél meg egy almát akár).
3/6 A kérdező kommentje:
De nekem egyébként is túl sok ez a 160 gramm szénhidrát én valahogy ennél jóval kevesebbet ennék olyan 80 100 gramm maximum.... miért erőltetik belénk ezt a 160 gramm szénhidrátot?
2018. dec. 16. 11:41
4/6 anonim válasza:
Csak gondolod. Nekem is 160 gramm van előírva, 100 gramm körül ettem hónapokig de mai napig ennek a levét iszom. Híztam is... kipróbálhatod, ha gondolod, saját felelősségre
5/6 A kérdező kommentje:
4. Érdekes unokatesóm ugye ketogén diétát folytat ő viszont kettes típusú cukros.. És rendben tette a cukrát és fogyott is. Mondjuk igaz az IR az más mint a cukorbetegség szóval lehet ott segít itt nem
2018. dec. 16. 21:37
6/6 anonim válasza:
Más a ketogén diéta és más az hogy kevés szénhidrátot eszel IR-esként. A ketogén diéta kiegyensúlyozza a vércukrot, így ott nem ingadozik. Amit te csinálnál, az a legrosszabb. De ahogy gondolod, úgy látom nem lehet meggyőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!