Miért nem mindegy, hogy milyen lisztből készült kenyeret fogyasztok, ha a szén-hidrát mennyiség, amit megeszek megegyezik?
Figyelt kérdés
Inzulinrezisztenciám van, ennek megfelelő mennyiségben kéne szén-hidrátot ennem. Ha ugyanúgy 30 g szén-hidrátot eszek meg a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérből, mint a búzalisztből készültből, akkor miért nem mindegy, hogy melyiket eszem meg?2016. júl. 25. 12:22
1/3 anonim válasza:
Azért, mert a teljes kiőrlésű lassan felszívódó szénhidrát :)
Tehát a GL-indexe alacsonyabb, mint mondjuk a szőlőcukoré.
Például ha megeszel 10gr szőlőcukrot, az egyből a szervezetedbe jut, megdobja a vércukorszinted, elkezd a szervezeted ellentermelni, megbolygatja az inzulinszinted, míg ha mondjuk 10gr szénhidrátnak megfelelő zabot eszel, az lassan szívódik fel. Az a cukormennyiség, ami a szervezetedbe a szőlőcukor bevitelével kb. 15-20 perc alatt szívódik fel, addig a zab által bevitt akár 2-4 óra alatt :)
2/3 anonim válasza:
Elvileg több benne a rost, így lassabban szívódik fel belőle a szénhidrát. Gyakorlatilag viszont szinte mindegy, egyik se jó, ha IR-d van. Főleg, hogy a tk pékáruban is van fehér liszt. Jobb lenne a gluténmentes diéta.
3/3 anonim válasza:
A felszívódása miatt, a finomított lisztè gyors,a tk liszt pedig lassú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!