Én szeretnék fogyni,de anyukám nem vesz ehhez való ételeket. Mi a teendő?
Jav. :
Válogathatsz, felnevel, írták...
Amúgy meg, tudod mennyivel drágábbak ezek a normál azaz egészséges etrendek, mit anyu keresetéből kívánnál magadnak? Javaslom nézz utána, csinálj 1 listát, fehér rizs VS barna stb.... Hatalmas különbség lesz hidd el, SAJNOS!
VALAMIÉRT AZ EGÉSZSÉGES ÉTELEKET BÜNTETIK AZZAL, HOGY MI MÉREG DRÁGÁN TUDJUNK HOZZÁJUK FÉRNI :-(
Azt nem hiszem viszont el, hogy nem vesz a szülő gyümölcsöt soha, az abnormális lenne!
Vannak olcsón kaphatók is pl. alma stb... Titok az aminem az, igyál rengeteg folyadékot, vizet!!!
AZ telít s csillapítja az éhséget... Cukros, színezett lötyöket tilos!!!!!
Na és sportolj kardio jellegű azaz gyors izzasztós sportokat, persze az ásványi mikró /makrokat vidd be só stb... Mert rosszul lehetsz aztán.... Hasazzál otthon, lépcsőzzél, guggolj, fekvőtámaszozz, stb...
18-as vagyok!
33 éves vagyok, 2x szultem már.
"A fogyásnál zsirt kell égetni. De nem fog! Mert van szénhidrát, azt használja előszőr a szervezet."
Nem, mindig mindkettőt használja. De a sorrend amúgy is mindegy. Ha én mondjuk 1600 kcal-t eszem egy nap, és némi sportot is beiktatva 2000 kcal-t használok fel, akkor fel fogom használni az összes bevitt szénhidrátot, a bevitt zsírt és még 400 kcal-nyi tárolt zsírt is. Az olyan mindegy, hogy ez most 250 kcal-nyi szénhidrát és 1000 kcal zsír volt (meg egy kis fehérje), vagy 800 kcal szénhidrát és 450 kcal zsír.
Maximum azon lehet szívni, hogy ha rossz táplálkozással az ember behülyíti a hormonrendszerét, akkor az a felhasznált 2000 kcal valójában kevesebb lesz.
De az akkor is mindegy, hogy a táplálékkal bevitt zsírt vagy a táplálékkal bevitt szénhidrátot használja fel először a szervezet. Ha a táplálékkal bevitt 1600 kcal elfogyott, akkor meg majd a tárolt zsírhoz nyúl.
Bonyolítja a helyzetet, hogy normál esetben a szervezet egyszerre használ zsírt és szénhidrátot, változó arányban. Meg az is, hogy a bevitt szénhidrátot is könnyedén zsírrá tudja alakítani. De ezeket a részleteket nem feltétlen kell ismerni ahhoz, hogy valaki lefogyjon.
És ez még mindig leegyszerűsítés persze. De az így is látszik, hogy nem olyan lényeges energetikai szempontból, hogy azt az 1600 kcal-t te miből viszed be. Éhség és sok más szempontból attól még számíthat, ezért kell kitapasztalni, hogy egy adott embernek mi a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!