Én szeretnék fogyni,de anyukám nem vesz ehhez való ételeket. Mi a teendő?
Szia, az avokádó nagyon zsíros, úgyhogy kifejezetten hízlaló étel, és tényleg nagyon drága, úgyhogy azt ne sajnáld :D
Kalória szempontjából a barna rizs vagy a barna kenyér pedig nem sokkal jobb. Sőt, egy olyan tk kenyér, ami tele van olajos magvakkal, az még hízlalóbb is.
A növényi tejek tényleg kevesebb kalóriát tartalmaznak, viszont ha anyukád szerint túl drágák, akkor nem lehet mit tenni. Inkább igyál akkor kevesebb tehéntejet.
A fogyás lényege egyébként egyszerűen csak annyi, hogy kalória deficitben legyél egy ideig, és mozogj mellette. Én naponta 3x eszek normál adagot, teljesen átlagos kajákat (pl fehér kenyérrel), közte pedig max gyümölcsöt, és minden este tornázok vagy sétálok egy órát. Így fogytam már 5 kilót :)
Egy átmeneti böjt is segíthet.
Ne anyud legyen a kifogás :)
Nem is kell ehhez, amiket felsoroltál :D A barna rizsben nincs kevesebb kalória, mint a fehérben, a barna kenyérben sem kevesebb, mint a fehér liszttel készültben.
A tejjel semmi gond, csak nem kell naponta literszámra inni. A növényi tej 90%-ban víz, mindenféle adalékanyaggal, hogy összeálljon tejnek kinéző itallá. Tök felesleges. Igyál vizet.
Avokádó nem valami csodaszer. Nem fogsz attól fogyni.
Mitől híztál meg? Azokon változtass. Ne nasizz. Ne igyál cukros üdítőket. Ne egyél túl nagy adagokat. Mozogj rendszeresen.
Teljesen feleslegesek.
Drágák, kidobott pénz. Én se vennék, nem is veszek. Mondjuk, hogy gyümölcsöt se vesz az fura
Ha a boltba elé állsz, hogy kérsz pár barackot mit mond?
Mérd az adagokat, számold a kalóriát, és mozogj. Nem kell ide semmilyen divat kaja.
Nincs szükség a felsorolt dolgok nagy részére a fogyáshoz. Egyél kevesebbet a hagyományos ételekből. A plusz rost elvileg lassítja a felszívódást és így segít a fogyásban, de ugyanezt éred el, ha evés után elmész 15-20 percet sétálni. A szükséges élelmi rostot olcsó dolgokból is be lehet vinni: lencse, bab, zöldborsó, káposzta, sárgarépa jó rostforrás (de ha eddig kevés rostot ettél, akkor csak fokozatosan emeld, különben hascsikarás lesz a vége). Igyál mellé sok csapvizet is.
Az nem a fogyás miatt probléma, ha kevés zöldséget és gyümölcsöt esztek, hanem úgy összességében egészségtelen. Ezen kéne valahogy segíteni. Napi fél kiló az ajánlás, de nyugodtan lehet a legolcsóbb gyümölcsöket és az olcsóbb zöldségeket választani (alma, répa, káposzta, karalábé és idénygyümölcsök, viszont a krumpli nem jó). Napi fél kiló az ajánlás, de persze a nullánál a tíz deka is jobb.
Ha esztek húst, azt lehet helyettesíteni (vagy egy részét) hüvelyes+gabona kombinációval, és a megspórolt pénzből kijön az a pár tíz deka zöldség. Az édességre és az üdítőkre szánt pénzt is át lehet erre csoportosítani (legalább a te részedet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!